G. Nausėda: R. Karbauskiui nepavyks R. Masiulio puolimu pridengti J. Narkevičių | kl.lt

G. NAUSĖDA: R. KARBAUSKIUI NEPAVYKS R. MASIULIO PUOLIMU PRIDENGTI J. NARKEVIČIŲ

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad valdančiųjų „valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui nepavyks puolimu prieš buvusį susisiekimo ministrą Roką Masiulį pridengti dabartinio ministro Jaroslavo Narkevičiaus bėdų.

„Niekas nuo to nesikeičia. Jeigu kažkas galvoja, kad tokiu būdu galima būtų šiek tiek pridengti kito, esamo ministro bėdas, tai manau, kad tai yra vis dėlto nepagrįsti lūkesčiai“, – žurnalistams Visagine penktadienį sakė G. Nausėda.

Taip jis kalbėjo R. Karbauskiui kreipusis į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) dėl su R. Masiuliu susijusių asmenų karjeros.

R. Karbauskis teigia, kad grupė susijusių asmenų „keliavo“ paskui R. Masiulį į valstybės valdomas įmones, todėl prašoma išsiaiškinti, ar jų karjera buvo skaidri ir nesukūrė prielaidų korupcijai atsirasti.

Jeigu kažkas galvoja, kad tokiu būdu galima būtų šiek tiek pridengti kito, esamo ministro bėdas, tai manau, kad tai yra vis dėlto nepagrįsti lūkesčiai.

G. Nausėda sakė, kad ir kitų aukštų valdžios pareigūnų komandose galima rasti daugybę žmonių iš jų ankstesnio darbo ar studijų.

Jis pabrėžė, kad svarbiausia žmones į viešąjį sektorių priimti vertinant jų kompetenciją ir organizuojant skaidrius konkursus.

„Jeigu jų yra laikomasi, viskas yra tvarkoje“, – teigė šalies vadovas.

R. Karbauskio žiniasklaidai išplatintoje schemoje pateikiama informacija apie „Lietuvos geležinkelių“ vadovo Manto Bartuškos, valdybos pirmininko Romo Švedo, valdybos nario Rolando Zuko, Vilniaus šilumos tinklų vadovo Gerimanto Bakano, buvusio Valstybinių miškų urėdijos vadovo Mariaus Pulkauninko ir dar aštuonių asmenų karjeras.

Rašte minimi žmonės dabar taip pat eina skirtingas pareigas Lietuvos pašte, Klaipėdos uoste, „Vilniaus vandenyse“, Ignalinos atominėje elektrinėje.

R. Masiulis priekaištus atmeta ir sako, kad žmones susisiekimo sektoriuje įdarbino po konkursų, kurių metu buvo vertinamas kandidatų profesionalumas, o ne asmeniniai ryšiai.

Prezidentas sausį pareiškė, kad dabartinis susisiekimo ministras J. Narkevičius „įdarbino jau turbūt mažiausiai 20 savo partijos bičiulių arba žmonių, susijusių su partijos nariais ministerijoje dispozicijoje esančiose įmonėse“.

Šalies vadovas ne kartą ragino J. Narkevičių trauktis iš pareigų, tačiau valdančioji dauguma ir premjeras reiškia jam pasitikėjimą.

J. Narkevičius buvo paskirtas pernai vasarą, prie valdančiosios daugumos prisijungus Lietuvos lenkų rinkimų akcijai – Krikščioniškų šeimų sąjungai.

G. Nausėda teigė, kad jeigu nebūtų paskyręs J. Narkevičiaus, valdančioji koalicija žlugtų ir nebūtų priimtas šių metų valstybės biudžetas.

„Tuo metu būtų reikėję žlugdyti šitą valdančiąją koaliciją. Šiandien veikiausiai mes nebūtume turėję 2020 metų biudžeto. 2020 metų biudžetas buvo ta kaina, kurią mes turėjome sumokėti“, – sakė prezidentas.

J. Narkevičius kategoriškai neigė priekaištus dėl su partija susijusių asmenų įdarbinimo.

Vėliau žiniasklaida paviešino 2019-ųjų rugpjūčio Specialiųjų tyrimų tarnybos raštą, kur nurodyta, kad ministru pradėjus dirbti J. Narkevičiui be politinės komandos sektoriuje įdarbinta 12 su Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjungos nariais tolimais giminystės ryšiais susijusių asmenų – pavyzdžiui, antros eilės pusbrolis, teta ar antros eilės senelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

O siaube kaip apgailėtina

Atsistatydink, Nausėda, susidirbai juodai, nes nuo pat "prezidentavimo" pradžios bandei proteguoti ir gyrei Masiulį, sakydamas "matau jį politikoje", o ir dabar žurnalistai užfiksavo, kad jūs abu organizuojate pasitarimus.Abu veikejai galimai priklauso Opus Dei,kur jie visi derina reikaliukus.......

nuomone

NUO KADA FAKTAI PADETI ANT STALO REISKIA PUOLIMA PREZIDENTE?

negaliu patikėti

Prezidentas tapo Masiulio mafijos stogu. Ne be reikalo tas Masiulis vaikšto į Prezidentūrą. Nebeaišku kuris kurį dabar valdo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS