G. Nausėda ragina žmones išlaikyti rimtį ir sekti rekomendacijas | kl.lt

G. NAUSĖDA RAGINA ŽMONES IŠLAIKYTI RIMTĮ IR SEKTI REKOMENDACIJAS

  • 24

Penktadienį patvirtinus pirmą koronaviruso atvejį šalyje, prezidentas Gitanas Nausėda paragino žmones išlaikyti rimtį ir laikytis oficialių rekomendacijų.

„Šiuo metu visiems Lietuvos žmonėms svarbu išlaikyti rimtį, elgtis atsakingai, vadovautis oficialiomis rekomendacijomis ir apie jas papasakoti savo artimiausiai aplinkai – giminaičiams, draugams ir bendradarbiams“, – pranešime spaudai teigė prezidentas.

G. Nausėda pabrėžė, kad šiuo metu „nėra absoliučiai jokio pagrindo panikai, todėl reikėtų duoti atkirtį tiems, kurie, sąmoningai ar ne, platina išgalvotą ar atvirai melagingą informaciją“.

Pasitvirtinus informacijai apie pirmąjį susirgimą, noriu aiškiai pareikšti, kad galime pasitikėti dirbančių specialistų kompetencija ir institucijų gebėjimu suvaldyti ekstremalią situaciją.

Jis taip pat teigė, kad galima pasitikėti specialistų kompetencija ir institucijų gebėjimu suvaldyti situaciją.

„Pasitvirtinus informacijai apie pirmąjį susirgimą, noriu aiškiai pareikšti, kad galime pasitikėti dirbančių specialistų kompetencija ir institucijų gebėjimu suvaldyti ekstremalią situaciją“, – sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas, kaip teigiama pranešime, taip pat pasiūlė Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centrui Prezidentūros specialistų paramą.

A. Bubnelis: šalies vadovas pasitiki specialistais

Naktį į penktadienį paaiškėjus, kad Šiauliuose užfiksuotas pirmasis koronaviruso atvejis, prezidento vyriausiasis patarėjas Antanas Bubnelis sako, kad šalies vadovas visiškai pasitiki Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centro ekspertais.

A.Bubnelio teigimu, Prezidentūra siūlo vadovautis oficialiomis elgesio esamoje situacijoje rekomendacijomis, taip pat apie jas informuoti savo artimuosius.

„Prezidento nuomone, Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centras imasi visų reikiamų veiksmų, kad būtų suvaldyta ekstremali situacija, susijusi su koronaviruso plitimu. Prezidentas pasitiki centre dirbančių specialistų kompetencija ir institucijų gebėjimu suvaldyti ekstremalią situaciją“, – penktadienį Prezidentūroje sakė A. Bubnelis.

„Svarbu išlaikyti rimtį, elgtis atsakingai, vadovautis oficialiomis rekomendacijomis ir apie jas papasakoti artimiausiai savo aplinkai – savo giminaičiams, artimiesiems, taip pat bendradarbiams. Privalome prisiimti atsakomybę už mus supančių žmonių sveikatą ir vykdyti specialistų rekomendacijas bei nurodymus“, – tęsė G. Nausėdos vyr. patarėjas.

Kartu A. Bubnelis pabrėžė, kad Prezidentūros specialistai yra pasiruošę padėti Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centrui, jeigu to prireiktų.

„Šalies vadovas taip pat pasiūlė Prezidentūros specialistų pagalbą Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centrui, jeigu jos prireiktų“, – pridūrė A. Bubnelis, dar kartą priminęs, jog tik minėto centro visuomenei teikiama informacija apie koronavirusą bei siūlomos rekomendacijos yra tikslios.

Pirmasis koronaviruso atvejis penktadienio naktį buvo nustatytas 39 moteriai, kuri šią savaitę grįžo iš Italijos. Ji yra izoliuota Respublikinėje Šiaulių ligoninėje.

Pasaulyje nuo kiniško koronaviruso jau registruota daugiau nei 2,8 tūkst. mirčių, iš viso užfiksuota daugiau nei 83 tūkst. atvejų.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

!

Prancūzijoje - 2 mire, 130 patvirtintų uzsikretusių is ju 9 - labai sunkūs. Uzdarytas Luvro muziejus kuri kasdien aplankydavo 40 tukstanciu zmoniu! Amerikoje pirma nuo korona viruso mire 50mete moteris is Sietle, ir yra jau 65 uzsikrete. Donald Trump - issigandes uzdaro JAV sienas, blokuoja lektuvus ir imasi griezciausiu priemoniu kad apsaugotu zmones. Korona virusas tai ne mitas o biologinis ginklas. Metas pradeti ziureti rimtai.

!

Italijos vyriausybė užsakė uz 52 milijonus euru apsauginiu prevencijos priemonių, įskaitant kombinezonus, pirštines, kaukes ir tamponus. Dideli kieki ivairios medžiagos. Ministrai imkite pavyzdi, tik taip apraminsite Lietuvos piliecius - uzsakydami Lietuvai. ir dar, nuo siandien Italijoje uzdrausta buti vienam arciau kito nei 2 metrai, yra grieztai reikalaujama laikytis atstumo kur bebutum.

...

Kai žmogutis PATS vyksta į ispanijas, ir iš ten gršžta suvirusu, tai VIENA. Ir - VISAI KAS KITA kai 'nusipelnę gyventi' PATYS atveža virusų šaltinį ir DAR paragina durnelius susirinkt viruso porcijai gaut - čia jau ne apie rimtį reikia kalbėt, reikia kiek galint greičiau jus 'išpašalvoninti' (turim patikėt kad SS be 'karūnos' iš Italijos grįžo?.. :/)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS