G. Nausėda remia A. Merkel dėl jos pokalbio su A. Lukašenka: kalbėjimasis nereiškia pripažinimo | kl.lt

G. NAUSĖDA REMIA A. MERKEL DĖL JOS POKALBIO SU A. LUKAŠENKA: KALBĖJIMASIS NEREIŠKIA PRIPAŽINIMO

  • 10

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda savo feisbuko paskyroje sureagavo į Vokietijos kanclerės Angelos Merkel ir Baltarusijos autoritarinio lyderio Aliaksandro Lukašenko pokalbį. G. Nausėda rašė: „Kalbėtis nereiškia derėtis“.

Anot G. Nausėdos, Lietuvos pozicija Baltarusijos režimo atžvilgiu buvo ir bus nuosekli.

„Plečiame sankcijas režimui, reikalaujame paleisti politinius kalinius, surengti demokratiškus rinkimus ir nustoti naudoti migrantus kaip hibridinės atakos ginklus. Visas pasaulis mato režimo įkaitais tapusių migrantų žmogiškąją tragediją“, – tikino jis.

„Remiu Vokietijos kanclerės A. Merkel pastangas ieškoti sprendimų repatrijuoti migrantus į jų kilmės šalis. Tarptautinės bendruomenės kalbėjimasis su A. Lukašenka, siekiant išgelbėti pasienyje įstrigusius žmones, nereiškia nei režimo legitimizavimo, nei pripažinimo“, – rašė prezidentas.

 

 

Primename, kad pirmadienį A. Lukašenka ir A. Merkel surengė telefonines derybas. Jiedu aptarė nelegalių migrantų Baltarusijos pasienyje su Lenkija, Lietuva ir Latvija problemą. Pokalbis truko apie 50 minučių, o A. Merkel ir A. Lukašenka sutarė palaikyti ryšį sprendžiant situaciją. Tai buvo pirmas A. Lukašenkos pokalbis telefonu su kurios nors Vakarų šalies lyderiu po brutalaus susidorojimo su opozicija po pernai rugpjūtį įvykusių prezidento rinkimų, kurių nugalėtoju jis pasiskelbė.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Pensininkas

Pasikalbeti galit su savo priskirta Cichanouskaja, o su Lukasenka jau reikia deretis. Tie jusu ES palaikytojai, tik plaka liezuviais ir dziaugiasi, kad tai vyksta ne pas juos. Baisoka, kad nebeturim nei vienos sveiko proto partijos, karviu melzejos geriau sali valdytu.

Klpd.

Jo Ekselencija taip kalbėdamas valdančiajai koalicijai visus nervus išės:D)). Gražu žiūrėt kaip vieningai tiek etatiniai nususe ,,politoglotai", tiek išdresiruota žiniasklaida iš ekranų varo ant Nausėdos dėl šitokios nuomonės:D)

* * * *

Tai kaip suprasti ? skambino ne cechanovskai,o ( vadinamam banditui ) - kuris sustabdė šalies griovimą ( nes ukrainos valdžia nesugebėjo ) ir liko ubagais,jankiams parsidavėliai nerūpi,daugumą paliko Afganistane ir netik.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS