G. Nausėda ruošiasi deryboms su Turkijos prezidentu dėl migrantų krizės | kl.lt

G. NAUSĖDA RUOŠIASI DERYBOMS SU TURKIJOS PREZIDENTU DĖL MIGRANTŲ KRIZĖS

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia esantis pasirengęs su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu (Redžepu Tajipu Erdohanu) aptarti būdus pažaboti migracijos krizei Lietuvoje.

„Aš pats esu pasirengęs kalbėtis ir su Turkijos vadovu Erdoganu, tačiau tam man taip pat reikia tam tikrų derybinių argumentų, kuriuos, tikiuosi, netrukus turėsiu“, – trečiadienį paskelbtame interviu naujienų portalui 15min.lt sakė Lietuvos vadovas.

Anot G. Nausėdos, be derybinių argumentų diskusijų rezultatas „gali būti nuviliantis“. Prezidentas taip pat teigė šiuo metu negalintis plačiau apie juos kalbėti.

Liepos viduryje vizito į Ankarą vyko užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. Jis tuomet teigė paraginęs Turkiją mažinti skrydžių apimtis į Baltarusiją, identifikuoti tranzitu keliaujančius migrantus ir tirti bei užkardyti jų maršrutus.

Lietuva pastaraisiais mėnesiais susiduria su ženkliai išaugusia neteisėta migracija. Per Baltarusiją į šalį jau bandė patekti daugiau nei 4 tūkst. migrantų.

Šalies pareigūnų teigimu, į Baltarusiją jie dažniausiai patenka tiesiogiai iš Irako arba per Turkiją. Lietuva laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo hibridinė agresija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Vytas

Ardoganas bijo ir gerbe tik PUTINA o tau Nausėda ten pavojinga tau tik i amerike pas storoša ar bidona skristi nepavojinga

Rasa

LIETUVOS PASIENIJE ŽUVO 21 METU JAUNUOLIS NEŽINOM KAS JIS BET ŽINOME KAD IRAKE TURI TEVUS BROLIUS SESERS GAL JAUNUOLIS SUVILIOTAS VYKO IEŠKOTI GERESNIO GYVENIMO Nausėda skrendi i laidotuves ar pasakyti kad kaltas Lukašenka MATYTI KAD NE TIK VYRIAUSYBĖ BET IR JOS VADUI KVAKTELĖJO PROTELIS

onute

Nausėda nebuk savižudis po jaunuolio musulmono žuties pasienije taves tenai tikrai laukia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS