G. Nausėda atnaujina vizitus į užsienį: vyks į Ukrainą, Sakartvelą ir Moldovą | kl.lt

G. NAUSĖDA ATNAUJINA VIZITUS Į UŽSIENĮ: VYKS Į UKRAINĄ, SAKARTVELĄ IR MOLDOVĄ

  • 13

Prezidentas Gitanas Nausėda, gerėjant epidemiologinei situacijai šalyje, atnaujina dvišalius susitikimus užsienio valstybėse. Pirmasis vizitas į Ukrainą suplanuotas jau šią savaitę.

„Dvišalius vizitus dėl pandemijos teko pristabdyti. Prezidentas dabar juos vėl atnaujins. Vyks labai svarbaus pirmojo popandeminio vizito į Ukrainą. Vizitas numatytas dar šią savaitę“, – „Žinių radijui“ antradienį teigė prezidento užsienio politikos grupės vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė.

Pastarieji prezidento vizitai užsienyje vyko dar praėjusių metų liepą, kai buvo lankomasi Lenkijoje ir Briuselyje. Dabar, pasak prezidento patarėjos, epidemiologinė situacija vizitus leidžia atnaujinti. 

„Dabar, kai Lietuvoje situacija gerėja, manome, kad pats laikas atgaivinti vizitus, kadangi tai yra prezidento užsienio politikos įrankis. Sunku kalbėtis su vadovais telefonu, vaizdo skambučiu – tai nėra tas pats, kaip nuvykus į vietą. Poveikis diskusijoms dažnai būna skirtingas“, – sakė ji.

Pirmasis šių metų vizitas į Ukrainą buvo planuojamas dar praėjusiais metais, tačiau dėl pandemijos buvo atšauktas. Vienas iš pagrindinių vizito tikslų, pasak prezidento patarėjos, – remti Ukrainos Euroatlantinę integraciją.

„Prezidentas džiaugiasi, kad galės aplankyti Ukrainą, pareikšti Lietuvos paramą jos Euroatlantinei integracijai. Tai pagrindinė žinia šio vizito metu“, – sakė A. Skaisgirytė.

Viena iš pagrindinių numatytų pagalbos Ukrainai priemonių – parama vakcinomis. Tai, pasak prezidento patarėjos, yra vienas iš esminių Lietuvos prioritetų.

Prezidentas džiaugiasi, kad galės aplankyti Ukrainą, pareikšti Lietuvos paramą jos Euroatlantinei integracijai.

„Lietuvos prezidentas labai aktyviai užėmė poziciją Europos Vadovų Taryboje, sakydamas, kad, kai ES šalys bus pakankamai apsirūpinusios vakcinomis, turėtų padėti savo artimiausioms kaimynėms. Kaip artimiausias kaimynes mes įvardinam Rytų partnerystės šalis, asocijuotąsias partneres: Ukrainą, Moldovą ir Sakartvelą“, – teigė A. Skaisgirytė.

Pasak jos, Lietuva padėti Ukrainai galės jau šių metų antrą ketvirtį.

„Kai Lietuva apsirūpins vakcinomis, manome, kad šių metų antrasis ketvirtis bus labai svarbus, galėsime padėti ukrainiečiams“, – sakė prezidento patarėja.

Po vizito Ukrainoje planuojama aplankyti ir Moldovą bei Sakartvelą. Į šias valstybes prezidentas planuoja vykti vieno vizito metu. Vienas iš pagrindinių prezidento prioritetų šiame vizite – užimti tarpininko poziciją derybose tarp Sakartvelo valdančiųjų ir opozicijos politikų, bandant juos susodinti prie vieno derybų stalo.

„Šį vizitą dėliojame taip, kad būtų įmanoma susitikti ir su opozicijos politikais Sakartvele (...). Situacija Sakartvele labai dinamiškai keičiasi. Manome, kad Lietuvos prezidento vizitas tame kontekste būtų savalaikis“, – teigė A. Skaisgirytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

ju

nuosėda tu pirmoje eilėja žiurėk LIETUVOS ŽMONIU GEROVE.tu JUK PAMIRŠAI JURBARKO IŠSGIMĖLI,KAD LIETUVOS ŽMONĖS GYVENS GEROVĖJE,O tu PALINDAI PO ŠLUOTA KAIP PELĖ IR LAUKI KOKI ISAKYMA tau DUOS ožys.KUR tavo ŽADĖTA GEROVĖ-ŠVEDAM TAIP-LIETUVAI IR JOS ŽMONĖMS APSOLIUTUS NULIS.AR tu TURI SAŽINE AR ESI BANKOMATAS,ROBOTAS ožio SUBINLAIŽYS. P R A B U S K I R P R A D Ė K D I R B T I L I E T U V AI I R J O S L I K U S I M S Ž M O N Ė M S.Man gėda kad už tave balsavau.

deinis

O kodėl neužsukus į gretima šalį ,padėtų sergantiems belarusų vaikams ,ir druskininkiečiams nereikėtų prašyti malonės ,nori patys užsidirpti ,kažkas negerai mūsų šalelėi.

G

“Dabar kai Lietuvoje situacija gerėja, manome....... Ir kas gi čia Lietuvoje gerėja????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS