G. Nausėda su Nyderlandų premjeru aptarė situaciją Baltarusijoje | kl.lt

G. NAUSĖDA SU NYDERLANDŲ PREMJERU APTARĖ SITUACIJĄ BALTARUSIJOJE

  • 1

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį telefonu su Nyderlandų premjeru Marku Rutte (Marku Riute) aptarė situaciją Baltarusijoje, pagalbą pilietinei visuomenei ir žmogaus teisių padėtį šioje šalyje.

Pokalbyje taip pat aptarta rugsėjo 24–25 dienomis vyksiančios Europos Vadovų Tarybos sesijos darbotvarkė, pranešė prezidento komunikacijos grupė.

G. Nausėda priminė, kad Lietuva ir kitos Baltijos šalys jau yra įvedusios regionines sankcijas Baltarusijos režimo atstovams. Nyderlandų premjerui taip pat pristatytas Lietuvos, Lenkijos ir Rumunijos inicijuoto ekonominės pagalbos paketo demokratiškai Baltarusijai turinys. Lietuvos vadovas ketina kalbėti apie pagalbą demokratiškai Baltarusijai būsimos Europos Vadovų Tarybos sesijos metu.

Prezidentas su M. Rutte aptarė trečiųjų šalių primetamą įtaką Baltarusijos valdžios institucijoms bei pakvietė aktyviai įsitraukti į pilietinės visuomenės palaikymą, šiai siekiant demokratinių permainų ir laisvų rinkimų.

Apsikeista nuomonėmis apie kitas svarbiausias būsimos Europos Vadovų Tarybos sesijos temas, tarp kurių – ES santykiai su Kinija ir situacija Viduržemio jūroje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Aš su mynde

Mes su mynde sekmadienį irgi aptarėm situaciją kaimyniniam sklype, tai dabar gėda, nes pirmadienį į darbą neišėjau. Kažin gitanui negėda kišt savo išsižiojusį sveidą kur ne jo pisalas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS