G. Nausėda susitikime su Vokietijos kancleriu: ES turi likti nuosekli dėl Rusijos | kl.lt

G. NAUSĖDA SUSITIKIME SU VOKIETIJOS KANCLERIU: ES TURI LIKTI NUOSEKLI DĖL RUSIJOS

Europos Sąjunga (ES) turi likti nuosekli siekiant Rusijos ir Ukrainos krizės deeskalacijos, pareiškė prezidentas Gitanas Nausėda, ketvirtadienį Briuselyje susitikęs su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu (Olafu Šolcu).

Prezidentūra pranešė, kad Baltijos šalių vadovų susitikime su neseniai iš vizito Maskvoje grįžusiu O. Scholzu aptartos įtemptos saugumo situacijos Europoje deeskalavimo priemonės ir parama Ukrainai.

„Prezidentas susitikime pabrėžė, kad siekiant deeskalacijos būtina išlaikyti ES pozicijos nuoseklumą, vienybę ir tvirtumą. Pasak šalies vadovo, būtina visokeriopai remti Ukrainos eurointegracines pastangas, suteikti visą reikalingą politinę, ekonominę ir finansinę paramą įgyvendinti europinę perspektyvą“, – teigiama pranešime spaudai.

Šalies vadovas atkreipė dėmesį į Rusijos kariuomenės telkimą Baltarusijoje ir ragino ES partnerius išlikti budrius.

Turime atidžiai sekti situaciją, kad kitą savaitę pasibaigus karinėms pratyboms Rusijos kariai paliktų Baltarusijos teritoriją.

„Baltarusijoje šiuo metu yra sukoncentruoti dideli Rusijos kariniai pajėgumai. Turime atidžiai sekti situaciją, kad kitą savaitę pasibaigus karinėms pratyboms Rusijos kariai paliktų Baltarusijos teritoriją“, – cituojamas G. Nausėda.

Maskvai prie Ukrainos pastaruoju metu sutelkus daugiau kaip 100 tūkst. karių ir įvairios karinės technikos, Vakarai nuogąstauja dėl galimos karinės invazijos į šią šalį.

Nepaisant Maskvos pareiškimų apie atitraukiamas pajėgas, NATO, JAV lyderiai teigia nematantys reikšmingų ženklų, jog tai vyktų iš tikrųjų ir skelbia apie Aljanso pasirengimą tiek diplomatiniam krizės sprendimui, tiek galimai agresijai.

O. Scholzas antradienį, po susitikimo Maskvoje su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, pareiškė, kad, jo nuomone, diplomatinės galimybės deeskaluoti padėtį Europoje dar nėra išnaudotos, o Rusijos pranešimus apie atitraukiamas pajėgas pavadino „geru ženklu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kas

Per veido išraiška, absoliutaus idioto,negerbia mados varyk atgal ir mokinius Lietuvos himno žodžius.

Net išsigandau ! Galvojau , kad

Vėl himną sugiedojo ....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS