G. Nausėda susitikimuose su Globalių Pietų lyderiais žada kelti paramos Ukrainai klausimą | kl.lt

G. NAUSĖDA SUSITIKIMUOSE SU GLOBALIŲ PIETŲ LYDERIAIS ŽADA KELTI PARAMOS UKRAINAI KLAUSIMĄ

Susitikimuose su Globalių Pietų lyderiais Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda žada kelti paramos Ukrainai klausimą.

„Pokalbiuose su lyderiais bus skirta daug dėmesio mūsų vieningos pozicijos formulavimui, ypatingai su atstovais tų valstybių, kurias mes vadiname Globaliniais Pietumis ir kurios turi šiek tiek kitokį naratyvą į vykstančius procesus“, – vaizdo komentare iš Niujorko pirmadienį sakė G. Nausėda.

Taip jis kalbėjo atvykęs dalyvauti Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos (JT GA) 78-ojoje sesijoje.

Globaliais Pietumis įprastai vadinamos Lotynų Amerikos, Afrikos šalys, Azija, išskyrus Izraelį, Japoniją, Pietų Korėją, taip pat Okeanija, išskyrus Australiją, Naująją Zelandiją.

Lietuvos alternatyvus kanalas, kartu su kitais Baltijos uostais, yra Ukrainos pusei puikiai žinomas, juo naudojamasi.

Viešėdamas Niujorke G. Nausėda pirmadienį taip pat susitiks su JT vadovu Antonio Gutteresu (Antoniju Guterišu).

„Remiame tas JT iniciatyvas, kurios padeda Ukrainai atsispirti agresijai, kurios yra nukreiptos į tai, kad Rusija turi atsakyti už baisius nusikaltimus, kuriuos daro Ukrainos teritorijoje, tokius kaip vaikų grobimas, seksualinio pobūdžio nusikaltimai“, – sakė Lietuvos vadovas.

Jis taip pat pabrėžė norintis padėti spręsti Ukrainos grūdų eksporto problemą.

„Lietuva savo indėli čia įneša. Lietuvos alternatyvus kanalas, kartu su kitais Baltijos uostais, yra Ukrainos pusei puikiai žinomas, juo naudojamasi. Svarbiausia pašalinti kliūtis, kurios dar egzistuoja ir neleidžia atskleisti šio kanalo potencialo“, – teigė G. Nausėda.

Trečiadienį prezidentas JT GA sakys kalbą. Joje didžiausias dėmesys bus skirtas daugiašalės pasaulio tvarkos, paremtos tarptautine teise, išlaikymui, saugumo klausimams, globaliam ir kolektyviniam atsakui į tebesitęsiančią Rusijos agresiją Ukrainoje, atsakomybei už karo ir agresijos nusikaltimus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Nuomonė

Jau Lietuvą reikia gelbėti,kuri korumpuota,paskendusi korupcijos,melo liūne. O jis laksto gelbėti Ukrainos. Galimai,jam stipriai sumokėta. Rinkimai artėja, išrašykim jam kelialapį į Ukrainą.

Fugasas

Ar musu geroves valstybes kurejas jau aprupino Lietuvos dangaus sauguma nuo dronu, sparnuotu raketu, ir orku aviacijos? Gal jau laikas butu baigti malti liezuviais?

greit to pusdurnio niekas niekur nekvies

pamazu jau ir pavargusi nuo zelenskio manipuliaciju europa pradeda sakyti jog yra ir kitu svarbesniu reikalu nei ukrainos karas ir su tais grudais pagaliau visi suprato jog zelenskis savo salies fermerius apvoge o grudus kaip uz auksa nori iskisti na o nauseda gal ir nurodymu nebeturi bet siaip is inercijos toliau varo kliededamas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS