G. Nausėda susitiko su Vokietijos prezidentu aptarti saugumo klausimų | kl.lt

G. NAUSĖDA SUSITIKO SU VOKIETIJOS PREZIDENTU APTARTI SAUGUMO KLAUSIMŲ

  • 3

Berlyne viešintis Lietuvos vadovas Gitanas Nausėda ketvirtadienį susitiko su Vokietijos prezidentu Franku Walteriu Steinmeieriu (Franku Valteriu Šteinmejeriu) aptarti gynybos ir saugumo klausimų.

Lietuvos prezidentą ir pirmąją ponią Dianą Nausėdienę Vokietijos valstybės vadovas pasitiko prezidento rezidencijoje Belvju rūmuose.

Anot G. Nausėdos atstovų, susitikime numatoma aptarti Europos Sąjungos (ES) ir JAV ryšius, gynybos ir saugumo klausimus, santykius su Rusija.

Vokietija vadovauja Lietuvoje veikiančiam tarptautiniam NATO batalionui, šalyje dislokuota apie 550 vokiečių karių.

Vokietijos prezidentas paprastai atlieka daugiau ceremoninį vaidmenį, o politinė įtaka yra sutelkta į kanclerio rankas.

Socialdemokratą F. W. Steinmeierį Vokietijos specialus konventas, vienijantis parlamentarus ir federalinių žemių atstovus, prezidentu išrinko 2017 metais.

Iki tol F. W. Steinmeieris daug metų ėjo užsienio reikalų ministro pareigas.

F. W. Steinmeieris pernai vasarį lankėsi Lietuvoje, kur dalyvavo valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo renginiuose ir aplankė vokiečių karius.

Trečiadienį G. Nausėdą priėmusi kanclerė Angela Merkel patikino, kad Vokietija ir toliau siųs karius į Lietuvą.

G. Nausėdos pažintinio vizito Berlyne taip pat daug dėmesio skirta ES darbotvarkės klausimams ir dvišaliams prekybiniams ryšiams.

Į Vilnių iš Berlyno G. Nausėda grįš ketvirtadienio popietę.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pats

laikas Nausedai pasirupint Venskienes likimu kuri valdo netik musu bet ir jav pedofilai sionistai neatmestina itaka pompeo o gal ir trumpo nes tai atskleistu daug cinisko kriminalo kuris siu valdininku veiksmu tai rodo kokiam mes /demonkratiny/ gyvename kur tiesa kazkur anapus ir ji kainuoja jei ne didelius pinigus tai givybe.tai gal prezidente parodyk tikra veida ir veik uz tiesa zmoniu labui DEKUI ..tauta neuzmirs jei isliks.......

Nieko gero.

Štai ir pradėjo lysti Nausėdos ,,naudingumas,, Lietuvai... Tiek to ir gero kad lieka tik džiaugtis vieninteliu dalyku kad Arkliadantė vietoje jo neparėjo.

Hmmm

Bet tu išrinktas ne tam ,kad rektum rusai puola ,o Vargas Lietuvai prasideda ,kas tau matyt grasinimų gavai,kad dukras patvarkys ,tai gi žinojau ,kad grasinimų bus,tam ir aukojaisi,o lietuvo pamirsai ,pradėjai Ukraina fasistine rupintis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS