G. Nausėda sveikina Euro grupės susitikime priimtus sprendimus dėl ES finansinio stabilumo | kl.lt

G. NAUSĖDA SVEIKINA EURO GRUPĖS SUSITIKIME PRIIMTUS SPRENDIMUS DĖL ES FINANSINIO STABILUMO

  • 0

Europos Vadovų Taryboje (EVT) Briuselyje dalyvaujantis prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino 2020 m. lapkričio mėnesio Euro grupės susitikime priimtus sprendimus dėl Europos stabilumo mechanizmo sutarties pakeitimų ir jos veikimo kaip ankstyvo finansinio stabilumo aktyvavimo priemonės.

„Šie sprendimai yra ypač reikšmingi, siekiant stiprinti rizikų finansiniame sektoriuje valdymą, užtikrinant finansinio sektoriaus tvarumą ir stabilumą“, – sakė prezidentas.

Šalies vadovas teigė, kad Lietuva palaiko Europos Komisijos ataskaitas dėl bankų sąjungos kūrimo užbaigimo ir kapitalo rinkų sąjungos sukūrimo, pabrėždamas šių iniciatyvų svarbą ES ekonomikos atsparumui, finansiniam stabilumui, konkurencingumui bei įmonių prieigos prie finansų didinimui.

Kalbėdamas apie bendradarbiavimą su ES Pietų partnerystės šalimis, G. Nausėda pabrėžė, kad Lietuva yra suinteresuota stabilumu, gerovės augimu ir taikos išlaikymu ES kaimynystėje. „ES turi būti aktyviai įsitraukusi į teisės viršenybės, pagarbos žmogaus teisėms, demokratijos principų sklaidą ne tik Pietų, bet ir Rytų kaimynystės šalyse. Turime efektyviai išnaudoti naujai sukurtus Europos taikos palaikymo, kaimynystės ir vystomojo bendradarbiavimo finansinius instrumentus“, – sakė prezidentas.

ES šalių vadovai pareiškė solidarumą su terorizmo atakas patyrusiomis ES valstybėmis ir pažymėjo, kad būtina stiprinti bendradarbiavimą saugumo ir kovos su terorizmu srityse tiek su tarptautinėmis organizacijomis, tiek su šalimis partnerėmis. Taip pat būtina užtikrinti ES išorinių sienų apsaugą ir stebėseną, kovoti su internetu platinama teroristinio pobūdžio informacija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS