G. Nausėda sveikina JAV prezidento žinutę V. Putinui dėl „kenkėjiškos veiklos“ regione | kl.lt

G. NAUSĖDA SVEIKINA JAV PREZIDENTO ŽINUTĘ V. PUTINUI DĖL „KENKĖJIŠKOS VEIKLOS“ REGIONE

  • 9

Prezidentas Gitanas Nausėda sveikina Jungtinių Valstijų prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) perspėjimą Rusijos lyderiui Vladimirui Putinui dėl „kenkėjiškos veiklos“ Vidurio ir Rytų Europoje.

„Prezidentui ypač svarbu, kad JAV vadovas V. Putinui perdavė aiškią žinutę, kad agresyvi Rusijos laikysena ir kenkėjiška veikla prieš sąjungininkes, taip pat Ukrainoje, Sakartvele ir įtaka Baltarusijoje nebus toleruojama, ir sulauks griežto atsako“, – BNS ketvirtadienį perduotame komentare nurodė prezidento Komunikacijos grupė.

Po Ženevoje vykusio susitikimo JAV ir Rusijos prezidentai tvirtino, kad jo metu vyravo „konstruktyvus“ ir „pozityvus“ tonas, tačiau liko nesutarimų dėl žmogaus teisių ir kibernetinio saugumo bei kitų klausimų.

Jis patikino Baltijos šalis, kad jokie susitarimai negali būti ir nebus daromi mūsų saugumo sąskaita.

Tai buvo pirmasis J. Bideno vizitas į Europą. Prieš susitikdamas su Rusijos prezidentu jis dalyvavo G-7 bei NATO viršūnių susitikimuose. Lankydamasis Briuselyje JAV prezidentas atskirai susitiko su Baltijos šalių vadovais.

G. Nausėdos atstovai nurodė, kad šiame keturšaliame susitikime, atsakydamas į Baltijos šalių nerimą dėl būsimo susitikimo Ženevoje rezultatų, JAV prezidentas užtikrino, jog „NATO sąjungininkai bus ginami, o Vašingtono sutarties 5 straipsnis – šventas“.

„Jis patikino Baltijos šalis, kad jokie susitarimai negali būti ir nebus daromi mūsų saugumo sąskaita“, – nurodė Komunikacijos grupė.

J. Bideno ir V. Putino susitikimas Ženevoje

Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

ooo

tas zmogelis neskaiciavo kiek JAV prazidentas gavo nuo Putino ,,zinuciu,,???

Anonimas

Kiau kiau kiau....

Fu Nauseda fu kartu su Anuku atrodot kaip

Žopalizai edantys trupinius nuo pono stalo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS