G. Nausėda sveikina susitarimą dėl Švedijos, sako, kad jos narystė sustiprins regioną | kl.lt

G. NAUSĖDA SVEIKINA SUSITARIMĄ DĖL ŠVEDIJOS, SAKO, KAD JOS NARYSTĖ SUSTIPRINS REGIONĄ

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį pasveikino Vilniuje pasiektą susitarimą dėl Švedijos narystės NATO ir pareiškė, jog tai sustiprins tiek Baltijos jūros regioną, tiek visą Aljansą.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas paskelbė, kad viršūnių susitikimo išvakarėse su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu (Redžepu Tajipu Erdoganu) pavyko susitarti dėl Švedijos narystės NATO ratifikavimo.

„Vilniuje pasiektas lūžis dėl Švedijos stojimo į NATO! Tikimasi, kad Aljansas netrukus pasveikins Švediją kaip visateisę narę“, – tviteryje rašė G. Nausėda.

„Tai ženkliai sustiprins Baltijos jūros regioną ir visą Aljansą. Esame vieningi ir stiprūs!“, – pridūrė jis.

Apie pasiektą susitarimą J. Stoltenbergas paskelbė po kelias valandas Vilniuje vykusių pokalbių su R. T. Erdoganu ir Švedijos ministru pirmininku Ulfu Kristerssonu.

Turkija ir Vengrija yra vienintelės valstybės, dar neratifikavusios Švedijos narystės, tačiau Budapeštas anksčiau skelbė lauksiantis Ankaros žingsnio.

Švedija kartu su Suomija pernai paskelbė sieksiančios prisijungti prie NATO po Rusijos invazijos Ukrainoje. Suomija oficialiai NATO nare tapo šiemet balandį.

Turkija vilkino Švedijos stojimą į NATO, teigdama, kad ši savo šalyje turi labiau kovoti su kurdų kovotojais ir kitomis grupuotėmis, kurias Ankara laiko keliančiomis grėsmę jos nacionaliniam saugumui.

Švedija taps 32-ąja Aljanso nare.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Rasa

Nieks nieko nepriims Koks tikslas priimti sugriauta šali i europa JUOKAUJATE bidonas pasakė jankiu misija baigta ginklus iškišo už ukru žemes ir misija baigta O ta musu išverstaki reikia nuraminti nes jau visas pasaulis juokiasi

Rimas

Koks tu apgailetinas prezikas loji daug bet nuo taves niekas nepriklauso.

erelis

dabar teks turkus priimti i es.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS