G. Nausėda tarptautinę bendruomenę ragina siekti Ukrainos vaikų grąžinimo | kl.lt

G. NAUSĖDA TARPTAUTINĘ BENDRUOMENĘ RAGINA SIEKTI UKRAINOS VAIKŲ GRĄŽINIMO

  • 0

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį paragino tarptautinę bendruomenę vieningai siekti tūkstančių Ukrainos vaikų sugrąžinimo iš Rusijos jų šeimų nariams.

„Visos tarptautinės bendruomenės pareiga – padėti Ukrainai pasiekti pergalę, suteikiant jai karinę ir finansinę paramą, nes tik Rusijos pralaimėjimo atveju galima būtų greičiau sugrąžinti pagrobtus vaikus“, – vaizdo įraše kreipdamasis į Tarptautinės šalių koalicijos dėl Ukrainos vaikų grąžinimo susitikimo dalyvius sakė prezidentas.

Šalies vadovas pabrėžė, kad Lietuva kartu su demokratiniu pasauliu solidarizuojasi su Ukraina ir reikalauja, kad Rusija nedelsdama sustabdytų vykdomą nusikaltimą ir paleistų ukrainiečių vaikus.

Pasak šalies vadovo, vaikų grąžinimas tėra pirmas žingsnis. G. Nausėda pabrėžė, jog lygiai taip pat svarbu siekti, kad asmenys teisiškai atsakytų už neteisėtas vaikų deportacijas, ir Lietuva prisidės prie tarptautinių pastangų užtikrinti teisingumą.

Prezidentas G. Nausėda taip pat pabrėžė, kad Lietuva tvirtai remia Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio 10 žingsnių taikos planą kaip būdą teisingai ir ilgalaikei taikai įtvirtinti.

„Ukraina šimtmečiais sėkmingai priešinosi daugybei Rusijos bandymų paneigti ir užgniaužti jos istoriją, kultūrą ir tapatybę. Šiandien esu tikras: ji įveiks ir šią agresiją“, – sakė prezidentas.

Gairės: Gitanas Nausėda, Ukraina, Ukrainos vaikai, pagalba Ukrainai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS