G. Nausėda: atskirtyje palikdama daugelį žmonių su negalia, visuomenė skurdina pati save | kl.lt

G. NAUSĖDA: ATSKIRTYJE PALIKDAMA DAUGELĮ ŽMONIŲ SU NEGALIA, VISUOMENĖ SKURDINA PATI SAVE

  • 3

Prezidentas Gitanas Nausėda, tęsdamas darbo dienų regionuose ciklą, ketvirtadienį lankėsi Šiaulių regione. Daugiausia dėmesio šalies vadovas skyrė žmonių su negalia atskirties mažinimui, įtraukiosios visuomenės kūrimui, susitiko su Respublikinės Šiaulių ligoninės gydytojais.

Išvakarėse nuotoliniu būdu susitikęs su Šiaulių regiono savivaldybių vadovais, prezidentas ketvirtadienį Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje dalyvavo diskusijoje apie aukštųjų mokyklų indėlį kuriant Lietuvoje įtraukiąją visuomenę, aptarė aukštojo mokslo Šiaulių regione ateitį, taip pat apsilankė Kurtuvėnų regioninio parko žirgyne, kur Neįgaliųjų jojimo asociacija teikia hipoterapijos paslaugas vaikams su negalia.

Įtraukiosios visuomenės kūrimą prezidentas aptarė diskusijoje Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje su Vilniaus universiteto rektoriumi prof. Rimvydu Petrausku, Šiaulių valstybinės kolegijos direktore Natalija Šedžiuviene, Dubysos aukštupio mokyklos direktoriumi Vaidu Baciu, Šiaulių akademinės bendruomenės, studentų atstovais, žmonių su negalia organizacijų atstovais, Šiaulių miesto savivaldybės vadovais.

Pasak prezidento, įvairiausioje atskirtyje palikdama daugelį žmonių su negalia, visuomenė skurdina pati save: „Daug ko neįmanoma išspręsti įstatymais, turime keisti savo požiūrį į žmones su negalia, kurie, deja, dažnai gyvena šalia mūsų neturėdami galimybių realizuoti savo gabumų.“

Susitikęs su Respublikinės Šiaulių ligoninės medikais, šalies vadovas kalbėjosi apie visą Lietuvą sukrėtusio įvykio ligoninėje aplinkybes, apie vykdomus Sveikatos apsaugos ministerijos veiksmus, taip pat apie priemones, kurių būtina imtis, kad situacija šioje ligoninėje pasikeistų iš esmės.

Prezidentas pabrėžė, kad turi būti sukurti stiprūs ir efektyviai veikiantys antimobingo politikos instrumentai Lietuvoje. „Svarbiausia, kad žmonės kalbėtų, kad tie, kurie susiduria su mobingu, prabiltų apie jį. Tyla sudaro prielaidas blogiui toliau vešėti“, – sakė šalies vadovas.

GALERIJA

  • G. Nausėda: atskirtyje palikdama daugelį žmonių su negalia, visuomenė skurdina pati save
  • G. Nausėda: atskirtyje palikdama daugelį žmonių su negalia, visuomenė skurdina pati save
  • G. Nausėda: atskirtyje palikdama daugelį žmonių su negalia, visuomenė skurdina pati save
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kas rengia

Prezidentienę????? O šiaip -tik kalbos,kalbos. Niekas negerėja

matomai kule erziluj

siubuos...

KAIP PRASIPLĖTĖ PREZIDENTO KOMPETENCIJA...

Kur tik pakviečia - ten ir važiuoja...Tik...savo srityje..."kur pasius"...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS