G. Nausėda vyksta į Vokietiją: aptars saugumo situaciją | kl.lt

G. NAUSĖDA VYKSTA Į VOKIETIJĄ: APTARS SAUGUMO SITUACIJĄ

  • 2

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį vyks darbo vizito į Vokietiją aptarti saugumo situacijos regione.

G. Nausėda susitiks su Vokietijos prezidentu Franku Walteriu Steinmeieriu (Franku Valteriu Šteinmejeriu) ir kancleriu Olafu Scholzu (Olafu Šolcu), pranešė Prezidentūra.

Lietuvos prezidentas su Latvijos ir Estijos premjerais bei Vokietijos kancleriu aptars saugumo situaciją regione, Rusijos karinių pajėgų telkimą prie sienos su Ukraina ir Baltarusijos teritorijoje bei poreikį stiprinti NATO atgrasymo ir gynybinius pajėgumus rytiniame NATO flange. 

Su Vokietijos prezidentu ketinama kalbėti apie Lietuvos ir Vokietijos bendradarbiavimą saugumo, gynybos, ekonomikos ir mokslo srityse.

Vokietija vadovauja Lietuvoje dislokuotam NATO priešakiniam batalionui. Šią savaitę pranešta, kad dėl karinio konflikto grėsmės tarp Rusijos ir Ukrainos Berlynas papildomai į Lietuvą atsiųs iki 350 karių.

Maskva prie Ukrainos sienų yra sutelkusi daugiau kaip 100 tūkst. karių, bet neigia ketinanti įsiveržti į kaimyninę šalį. Dalis šių pajėgų dislokuota Baltarusijoje, kur šią savaitę prasidės bendri kariniai mokymai.

Be to, Rusija reikalauja užkirsti tokioms šalims kaip Ukraina ir Sakartvelas galimybę tapti NATO narėmis ir sumažinti Rytų Europoje dislokuotas pajėgas.

Aljansas tvirtina nesiderėsiantis dėl savo pagrindinių principų, tokių kaip visų NATO sąjungininkių gynyba ar atvirų durų politika.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lanzb'šteinas \\\\\.../////

Dukrelių aplankyti "gerovės valstybės" prezidentas už mūsų pinigus.____Tikra "gerovė" jei dukrelės sliapiasi nuo tos tėčio gerovės užsienyje.____Visų smukusių valstybių vadovų vaikai laimės ješko svetur,kad ir keikiamos Rusijos.

Anonimas

galetu atgal ir negrist nekokios naudos is jo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS