G. Nausėdos patarėjų komanda sparčiai pilnėja | kl.lt

G. NAUSĖDOS PATARĖJŲ KOMANDA SPARČIAI PILNĖJA

Prezidentūros Aplinkos ir infrastruktūros grupę šią savaitę papildė trys patarėjai: Agnė Jakstienė, Nerijus Kaučikas ir Tomas Lukoševičius.

Prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis BNS sakė, kad taip baigta formuoti grupė, kuriai vadovauja prezidento vyriausiasis patarėjas Jaroslavas Neverovičius.

A. Jakstienė nuo 2005 metų dirbo Aplinkos ministerijoje, pastaruoju metu vadovavo jos Administravimo departamentui.

Nuo 2018 metų iki šių metų rugsėjo A. Jakstienė dirbo Valstybinių miškų urėdijos valdybos nare. Mykolo Romerio universitete A. Jakstienė yra apsigynusi ES teisės magistro laipsnį.

N. Kaučikas į Prezidentūrą atėjo iš Susisiekimo ministerijos, kur pastaruosius dvejus metus dirbo Tinklų ir tarptautinių ryšių departamento direktoriumi. Anksčiau jis vadovavo šios ministerijos Plėtros ir inovacijų bei Plėtros ir transporto politikos skyriams.

Trejus metus N. Kaučikas dirbo transporto atašė Lietuvos nuolatinė atstovybėje ES, pirmininkavo sausumos transporto darbo grupei Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu. Jis yra Europos studijų magistras, šį laipsnį apsigynė Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute.

T. Lukoševičius 2011–2019 metais dirbo Energetikos ministerijos Tarptautinio bendradarbiavimo ir planavimo skyriaus vedėju, buvo atsakingas už tarptautinius ryšius ir pasirengimą Lietuvos pirmininkavimui ES Tarybai, Nacionalinės energetinės nepriklausomybės strategijos formavimą bei energetikos ir klimato srities veiksmų planą. Nuo šių metų gegužės jis vadovavo ministerijos Strateginio ir finansų valdymo skyriui.

Nuo 2018 metų iki šių metų rugsėjo T. Lukoševičius ėjo „Klaipėdos naftos“ Stebėtojų tarybos nario pareigas. Jis Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute yra apsigynęs Tarptautinių santykių ir diplomatijos magistro laipsnį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Be pykcio...

Patsreju daugeja, kvaikumo prezidento geroves vakstybeje irgi su nauju mokesciu ivedimu, rusisko komunizmo apraiskomis, vel dalinsime, is vienos kisenes, tik pacio uzdirbtos, duosim pasalpiniams, ot, gerove!

kazin

ar tie /patarejai/ nebus is magnutes darzelio?.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS