G. Nausėdos pirmasis oficialus vizitas – pas kaimynus į Lenkiją | kl.lt

G. NAUSĖDOS PIRMASIS OFICIALUS VIZITAS – PAS KAIMYNUS Į LENKIJĄ

  • 7

Prezidentas Gitanas Nausėda su žmona pirmojo oficialaus vizito antradienį vyks į Lenkiją.

Kaip pranešė prezidento atstovai, G. Nausėda Varšuvoje susitiks su šios šalies prezidentu Andrzejumi Duda (Andžejumi Duda) bei aptars šalių bendradarbiavimą, saugumo situaciją regione ir pasirengimą NATO lyderių susitikimui gruodį.

Prezidentai taip pat kalbėsis apie šalių energetinę nepriklausomybę ir transporto infrastruktūrą bei tarptautinius santykius: Rytų partnerystės ateitį, Europos Sąjungos darbotvarkę.

G. Nausėda taip pat susitiks su Seimo pirmininku Mareku Kuchcinskiu, Senato pirmininku Stanislawu Karczewskiu (Stanislavu Karčevskiu), ministru pirmininku Mateuszu Morawieckiu (Mateušu Moraveckiu)  ir buvusiu premjeru Jaroslawu Kaczynskiu (Jaroslavu Kačinskiu).

Numatytas ir susitikimas su gausia lietuvių bendruomene Varšuvoje.

D. Nausėdienė vizito metu su Lenkijos prezidento žmona Agata Kornhauser-Duda aplankys specialiosios olimpiados sportininkus. Šis Lenkijos pirmosios ponios globojamas projektas skirtas treniruotėms ir varžyboms rengti žmones, turinčius protinę negalią.

Vykdamas į Varšuvą šalies vadovas Gitanas Nausėda teigia, kad Lietuva ir Lenkija išlieka ne tik artimiausiomis kaimynėmis, bet ir glaudžiomis sąjungininkėmis, kurios puikiai supranta šių dienų uždavinius ir drauge siekia stiprinti mūsų žemyno ateitį, užtikrinti tiek savo regiono, tiek visos Europos saugumą ir laisvę.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

ANONIMAS

Mums reikia Rusijos, o ne Lenkijos

Bokso Profesionalai

Atvykus vizitui parodysime atstatoma miesta ir sugriuvusius bokso ringus Kaune

Antanas Tomui

Tomai, stuburas turi būti lankstus, kad nelūžtų, o kiaušiai - kieti. To ir linkiu jo ekscelencijai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS