G. Paluckas apie R. Karbauskio galimybę vadovauti Seimui: būtų logiška | kl.lt

G. PALUCKAS APIE R. KARBAUSKIO GALIMYBĘ VADOVAUTI SEIMUI: BŪTŲ LOGIŠKA

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LŽVS) vadovo Ramūno Karbauskio siekis tapti Seimo pirmininku būtų logiškas, sako Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas.

„Tai būtų visiškai logiška. Negali gi visada slėptis už kitų nugarų. Mes sveikinam, kad jis pagaliau ryžosi prisiimti atsakomybę už valdančiosios daugumos veiklą, nes mėginimas vairuoti procesus iš antro plano ar, kaip sakoma, nuo galinės automobilio sėdynės, atrodė kaip atsakomybės vengimas“, – Eltai teigė G. Paluckas.

Tiesa, socialdemokratų partijos lyderis stebisi, kad R. Karbauskis užsiminė ne vien apie Seimo pirmininko pareigybę – esą galėtų tapti ir Seimo vicepirmininku.

„Vicepirmininko pozicija, mano galva, nė negali būti svarstoma, nes tai niekuo nesiskirtų nuo tos situacijos, kuri buvo pastaruosius trejus metus. Jei jau imtis atsakomybės, tai tik Seimo pirmininko vaidmens“, – pridūrė G. Paluckas.

Negali gi visada slėptis už kitų nugarų. Mes sveikinam, kad jis pagaliau ryžosi prisiimti atsakomybę už valdančiosios daugumos veiklą.

Opozicijos lyderis socialdemokratas Julius Sabatauskas sveikina, kad R. Karbauskis išgirdo opozicijos raginimą jam, kaip didžiausios Seimo frakcijos seniūnui, pačiam sukūrusiam tokią situaciją dėl Seimo pirmininko, pagaliau imtis atsakomybės ir ją spręsti.

„Gaila, kad tą suvokti R. Karbauskiui prireikė trejų metų. Kita vertus, R. Karbauskis galėtų būti ryžtingesnis. Kol kas jo svarstymai – gal bus Seimo pirmininkas, gal vicepirmininkas – labai nekonkretūs. Tai rodo, kad R. Karbauskis vis dar nežino, ko nori“, – sako J. Sabatauskas

Opozicijos lyderis reikalauja galutinio apsisprendimo iš didžiausios Seime frakcijos lyderio.

„Jeigu jau panoro vadovauti Seimui, tegul taip ir pasako. Kol kas ryžto lyderiauti ir vadovauti šalies parlamentui, pasiklausius, ką R. Karbauskis šneka, nesimato“, – teigia opozicijos lyderis.

R. Karbauskis paskelbė ketinąs trauktis iš LŽVS frakcijos seniūno pareigų. Kalbėdamas su Delfi.lt, jis neatmetė galimybės tapti Seimo pirmininku arba Seimo vicepirmininku – esą dėl to spręs frakcija, primena ELTA.

Pats R. Karbauskis, dar praėjusią savaitę teigęs, jog tokios kalbos tėra opozicijos juokai, tačiau vėliau sulaukęs palaikymo iš premjero Sauliaus Skvernelio, Socialdemokratų darbo partijos pirmininko Gedimino Kirkilo bei opozicijos, ketvirtadienį tvirtino, kad vis dėlto svarstytų tapti naujuoju Seimo pirmininku.

Ketvirtadienį Seime planuojama balsuoti dėl Viktoro Pranckiečio  atšaukimo iš  Seimo pirmininko  pareigų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

na

nesibaigianti balandžio pirmoji, niekur žalių valstiečių pirmininkas neis, taškas eilinė antis, toliau seks pajuokavau, farsas reikalingas tik esamam nuimti, po to seks numatytam pasodinti,. 5domu kas vyksta už šitos užsitęsusios dūmų uždangos

o

koks skirtumas juk vistiek socmafija ir spalva neprieko ar zalia raudona ........

Anonimui Pydarui

Jie - senos profesijos atstovai. Jie miega už pinigus. Jie - sargai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS