Grupė europarlamentarų kreipėsi į EK dėl Kinijos gamintojų mobiliųjų telefonų saugumo | kl.lt

GRUPĖ EUROPARLAMENTARŲ KREIPĖSI Į EK DĖL KINIJOS GAMINTOJŲ MOBILIŲJŲ TELEFONŲ SAUGUMO

Daugiau nei 30 įvairioms frakcijoms atstovaujančių Europos Parlamento narių kreipėsi į Europos Komisijos (EK) pirmininkę Ursulą von der Leyen ir vicepirmininką Thierry Bretoną dėl Kinijos mobiliųjų komunikacijų technologijų saugumo ir paragino Europos Komisiją imtis atitinkamų priemonių, siekiant apsaugoti mobiliųjų telefonų naudotojų privatumą ir Europos informacinės erdvės laisvę.

Kreipimąsi inicijavusi Europos Parlamento narė Rasa Juknevičienė teigia, kad vis didesnį nerimą kelia Europoje vykstantis kibernetinis šnipinėjimas.

„Kinijos vykdoma dezinformacija, akademinė cenzūra ir politinis kišimasis per socialinius tinklus ir žiniasklaidos organizacijas kelia nerimą visoje Europoje ir jos kaimynystėje. Todėl raginame Europos Komisiją sustiprinti bendradarbiavimą ES lygiu ir nustatyti vienodus standartus ir požiūrį į nepatikimos informacijos bei komunikacijos technologijų naudojimą“, – pažymi R. Juknevičienė

Kinijos vykdoma dezinformacija, akademinė cenzūra ir politinis kišimasis per socialinius tinklus ir žiniasklaidos organizacijas kelia nerimą visoje Europoje ir jos kaimynystėje.

Lietuvos nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC) šį rugsėjį paskelbė ataskaitą, kurioje išreiškė susirūpinimą dėl saugumo, privatumo ir žodžio laisvės klausimų, susijusių su Kinijoje pagamintų išmaniųjų mobiliųjų telefonų „Xiaomi“ ir „Huawei“ naudojimu. NKSC ataskaita rodo platesnę Kinijoje gamintojų išmaniųjų telefonų ir mobiliųjų technologijų keliamą riziką. ES ir jos šalys narės pripažįsta, kad kyla kibernetinio saugumo ir privatumo rizikos, susijusios su Kinijos investicijomis į kritinę ES infrastruktūrą, o ypač – su 5G technologija.

Be to, neseniai pasirodė informacija apie Prancūzijoje vykusią seriją kibernetinių atakų, kurias atliko su Kinijos vyriausybe glaudžiai susijusi APT31 grupė. Š. m. liepą Prancūzijos kibernetinio saugumo agentūra ANSSI paskelbė, kad didelis WI-FI rauterių tinklas buvo naudojamas vykdant „žvalgybą ir atakas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

l i g u i s t o s rudeninės konservatorių GEGUTĖS giesmė,

kuri ne viską GEBA p a k a r t o t i ,--ką sako KITI.

Man \\\\...////

kvėpavimas sutrinka kai pamatau tą išgamą.

pusdurne komjaunuole is mazeikiu

nepatinka kinijos gamybos mobiliakai ---pirk amerikoniska ar europietiska [ pagaminta kinijoj]
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS