Grupė Seimo narių lankosi Kyjive: susitiko su Ukrainos parlamento vadovu | kl.lt

GRUPĖ SEIMO NARIŲ LANKOSI KYJIVE: SUSITIKO SU UKRAINOS PARLAMENTO VADOVU

Seimo nariai Laurynas Kasčiūnas, Paulius Saudargas ir Justinas Urbanavičius lankosi Kyjive, kur susitiko su Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininku Ruslanu Stefančuku, aptarė paramą Rusijos invaziją patiriančiai valstybei.

„Šiuo metu esame Kyjive, kalbu su jumis iš Aukščiausiosios Rados, aptarėme su Rados vadovu R. Stefančuku, kaip toliau dirbti diplomatiniais formatais. Mes remiam ukrainiečius ginkluote, reikia stengtis, kad tai darytų visos Vakarų šalys, taip pat stiprinti sankcijas Rusijai, būtinas deswiftas visiems bankams, būtinas energetinių išteklių embargas, Lietuva yra ta, kuri nuolat tuos dalykus kelia“, – BNS telefonu iš Kyjivo pirmadienį sakė L. Kasčiūnas.

Per Aukščiausiosios Rados pirmininką Lietuvos atstovai pakvietė Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį pasakyti kalbą Seime, taip pat informavo L. Kasčiūnas, vadovaujantis parlamento Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui.

LNK reportažas:

Trijų Seimo narių delegacija Ukrainoje yra nuo sekmadienio, nuvežė paramą, į Vilnių parlamentarai ketina grįžti antradienį.

Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas BNS sakė, kad sekmadienį jie atvyko į Voluinės sritį, kur teritorinės gynybos padaliniams perdavė kelias šarvines liemenes, taktinės ekipuotės, didelės talpos termosų ir visureigį „Mitsubishi“.

Pirmadienį, prisijungus Lietuvos ambasadoriui Ukrainoje Valdemarui Sarapinui ir Aukščiausiosios Rados deputatei Solomijai Bobrovskai, parlamentarai atvyko į Kyjivą.

Šie trys Seimo nariai jau anksčiau kovo pradžioje buvo nuvykę į Ukrainą.

Gairės: Seimo nariai, lankosi Ukrainoje, karas Ukrainoje, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS