Į Lietuvą atvyksta JAV Pensilvanijos valstijos gubernatorius | kl.lt

Į LIETUVĄ ATVYKSTA JAV PENSILVANIJOS VALSTIJOS GUBERNATORIUS

  • 1

Rugsėjo 9-12 dienomis užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus kvietimu į Lietuvą atvyksta JAV Pensilvanijos valstijos gubernatorius Tomas Wolfas.

T. Wolfą Lietuvoje priims Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda, vyks darbinė vakarienė su laikinai ministro pirmininko pareigas einančiu energetikos ministru Žygimantu Vaičiūnu.

Užsienio reikalų viceministras D. Skusevičius su Pensilvanijos vadovu aptars transatlantinį bendradarbiavimą ir Lietuvos ekonominius ryšius su šia valstija.

Gubernatorius Lietuvoje susitiks su Krašto apsaugos ministru ir Kariuomenės vadu, lankys pratybose „Inžinierių griaustinis 2019“ dalyvaujančius Pensilvanijos nacionalinės gvardijos (PANG) karius.

T. Wolfas investicijų, finansinių technologijų, ekonomikos ir žemės ūkio klausimus aptars su Lietuvos institucijų atstovais. Taip pat vyks susitikimai su „Investuok Lietuvoje“, „Verslios Lietuvos“ atstovais, Amerikos verslo rūmais, kitomis Lietuvos verslo įmonėmis. Gubernatorius Holokausto aukas pagerbs Panerių memoriale, lankysis Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose, Okupacijų ir laisvės kovų muziejuje.

Pensilvanija – antra pagal lietuvių skaičių valstija JAV (po Ilinojaus), kurioje gyvena apie 80 tūkst. lietuvių. Lietuvą su Pensilvanija jau daugiau kaip 25 metus sieja ypač glaudūs gynybinio bendradarbiavimo ryšiai tarp Lietuvos Kariuomenės ir PANG.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pamiršai pridėti-

aplankyti LITCHUJNIOS provincijos gubernatoriaus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS