Į Lietuvą atvyksta Latvijos prezidentas | kl.lt

Į LIETUVĄ ATVYKSTA LATVIJOS PREZIDENTAS

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį susitiks su darbo vizito į Lietuvą atvykstančiu Latvijos prezidentu Egilu Levitu.

Susitikime numatyta aptarti dvišalių santykių aktualijas, tarp jų prezidento pasiūlytus trišalius Baltijos šalių vadovų susitikimus, ir baltų tautų paveldo išsaugojimo klausimus. Daug dėmesio bus skiriama regioniniam Baltijos šalių saugumui ir pasirengimui būsimajam NATO vadovų susitikimui.

Prezidentai aptars ir infrastruktūros projektus: elektros tinklų sinchronizacijos, „Rail Balticos“ įgyvendinimo eigą. Valstybių vadovai taip pat kalbės energetikos nepriklausomumo, bendro atsako dėl netoli Lietuvos sienos statomos Astravo atominės elektrinės bei transatlantinio bendradarbiavimo energetikos saugumo srityje stiprinimo temomis.

Dvišaliu formatu bus aptartos pozicijos dėl svarbiausių Europos Sąjungos darbotvarkės klausimų – naujos finansinės perspektyvos, Rytų partnerystės, „Brexito“ pasekmių ir mobilumo paketo.

Tai atsakomasis Latvijos vadovo vizitas į Lietuvą, praėjus beveik dviem su puse mėnesio po prezidento G. Nausėdos vizito į Rygą. Abu vadovai taip pat buvo susitikę rugpjūčio 23 d. Lietuvos ir Latvijos pasienyje minint Baltijos kelio 30-ąsias metines.

Vizito Vilniuje metu Latvijos prezidentas pagerbs žuvusiųjų už Lietuvos laisvę atminimą, padėdamas vainiką prie Laisvės gynėjų paminklo Antakalnio kapinėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Eitu

Mėšlas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS