Į Lietuvą atvyksta Lenkijos Senato pirmininkas S. Karczewskis | kl.lt

Į LIETUVĄ ATVYKSTA LENKIJOS SENATO PIRMININKAS S. KARCZEWSKIS

Minint Lietuvos ir Lenkijos draugiškų santykių ir gero kaimyninio bendradarbiavimo sutarties 25-metį, balandžio 24-25 dienomis, Lietuvoje viešės Lenkijos Senato pirmininkas Stanislawas Karczewskis ir jo vadovaujama delegacija.

Kaimyninės šalies Senato vadovas ketvirtadienį kalbės Seime vyksiančiame iškilmingame minėjime, skirtame Lietuvos ir Lenkijos draugiškų santykių ir gero kaimyninio bendradarbiavimo sutarties pasirašymo 25-mečiui.

Minėjime taip pat kalbės Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras, buvęs Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas, Seimo narių laikinosios Gegužės 3-iosios grupės pirmininkas parlamentaras Andrius Kubilius ir Seimo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė.

Išvakarėse, balandžio 24-ąją, Lenkijos Senato pirmininkas S. Karczewskis ir Lietuvos Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis susitiks vakarienės metu.

Šiais metais taip pat minėsime 450-ąsias Liublino unijos, nulėmusios ilgalaikę bendrą abiejų valstybių istoriją, pasirašymo metines.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Patarėjas

Seimūnai turėtų skubiai pasikartoti lenkų kalbos gramatiką, kad, jėzaumarija, neapsikiaulintų bendraudami su ponu lenku!

nuomonė

Mano nuomone,Liublino unija buvo Lietuvos valstybės žlugimo pradžia- iš viešojo valstybės gyvenimo buvo išstumta lietuvių kalba ir kultūra ....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS