Į Lietuvą oficialaus vizito atvyksta Sakartvelo prezidentė S. Zurabišvili | kl.lt

Į LIETUVĄ OFICIALAUS VIZITO ATVYKSTA SAKARTVELO PREZIDENTĖ S. ZURABIŠVILI

  • 2

Į Lietuvą oficialaus vizito atvykstanti Sakartvelo prezidentė Salomė Zurabišvili su šalies vadovais aptars šios šalies europinės ir euroatlantinės integracijos perspektyvas, saugumo situaciją ir karą Ukrainoje.

Kaip pranešė Prezidentūra, prezidentas Gitanas Nausėda su Saakartvelo lydere taip pat aptars dvišalius santykius, viešnia su pirmąja ponia Diana Nausėdiene aplankys Ukrainos centrą Vilniuje.

Pirmadienį taip pat numatytas Sakartvelo prezidentės susitikimas su Lietuvos Vyriausybės vadove Ingrida Šimonyte, Seimo pirmininke Viktorija Čmilye-Nielsen.

S. Zurabišvili į Lietuvą atvyksta oficialaus vizito. G. Nausėda su oficialiu vizitu Sakartvele lankėsi 2021-ųjų birželį.

2018 metais pirmoji moteris, išrinkta Sakartvelo prezidente, S. Zurabišvili yra buvusi prancūzų diplomatė, turinti daugiau nei 50 metų patirties šioje srityje. Ji gimė Prancūzijoje, pabėgėlių iš Sakartvelo šeimoje.

Sakartvelo prezidentė pasisako už glaudesnius ryšius su Vakarais ir kritikuoja šalies valdančiąją partiją, tačiau jos įgaliojimai yra riboti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

MŪSŲ PREZIDENTAS NET TOS VALSTYBĖS PAVADINIMO NEŽINO...

Visame pasaulyje ji žinoma, kaip Gruzija arba Džordžija. Mūsų "profesoriai" vis atranda ką nors nauja. Nežmoniškai - bele kitoniškai. Paskaičiuokite, vien po nepriklausomybės atkūrimo, kiek Valstybių "padėjo" Lietuva...Ukraina, Baltarusija, Moldavija, Gruzija.Gabriukas "nugalėjo" Kiniją...Tik...pati gyliai,gyliai, pagal Šimonyte, šiknoje.

o cia kokia

valstybe ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS