Į Lietuvą pagal ES programą atvyko dar 13 pabėgėlių | kl.lt

Į LIETUVĄ PAGAL ES PROGRAMĄ ATVYKO DAR 13 PABĖGĖLIŲ

  • 6

Į Lietuvą pagal Europos Sąjungos (ES) perkėlimo programą ketvirtadienį atvyko dar 13 pabėgėlių, daugiausia jų – sirai.

„Į Lietuvą iš Graikijos sėkmingai atskrido 13 pabėgėlių“, – BNS sakė vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas.

Iš viso į Lietuvą atvyko trys pabėgėlių šeimos. Vienoje atvykusioje sirų šeimoje – vidutinio amžiaus siuvėjas ir namų šeimininkė su trimis mažamečiais vaikais.

Kitą iš Sirijos atvykusią šeimą sudaro taip pat vidutinio amžiaus administratorius, siuvėja ir trys įvairaus amžiaus vaikai. Trečia šeima į Lietuvą atvyko iš Irako. Joje – virtuvės šefas ir aukštąjį išsilavinimą turinti moteris su mažamečiu vaiku.

Šiuo metu Lietuva pagal ES programą yra priėmusi 124 pabėgėlius. Šaliai liko maždaug metai įgyvendinti savo įsipareigojimą Europos Sąjungai priimti dar beveik tūkstantį pabėgėlių.

Vidaus reikalų ministras yra sakęs, kad Lietuva to padaryti nespės, jeigu neišplės infrastruktūros pajėgumų arba nepakeis integracijos tvarkos.

Spalį į Lietuvą dar turėtų atvykti 60 imigrantų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

pagal ES programa 13 islamistu

pagal grybauskaites su linkevicium programa dar priedo , 10 tukstanciu xoxolu banderu

Lietuvis

Kai blogai nusprendzia begti is Lietuvos- kovoti reikia, issirinkti tokia valdzia kuri tinkama. O perbegeliai isnes kudaashiu is marijos zemes,del mazu ismoku uz valkatavima!

baisu

priima visokius emigrantus, kai tuo tarpu lietuviai neturi cia darbo ir bega is Lietuvos. Kodel Europos sajunga nereikalauja, kad Lietuvoje butu mokama normalus minimalus atlyginimas ir normalios pensijos? Juk cia zmones nepragyvena is gaunamu pinigu, todel kas tik gali, bega
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS