Komisija dėl P. Gražulio neliečiamybės prokurorą išklausys uždarame posėdyje | kl.lt

KOMISIJA DĖL P. GRAŽULIO NELIEČIAMYBĖS PROKURORĄ IŠKLAUSYS UŽDARAME POSĖDYJE

Seimo laikinoji komisija dėl parlamentaro Petro Gražulio neliečiamybės prokuratūros medžiagą išklausys uždarame posėdyje.

Generalinės prokuratūros prokuroras Rolandas Stankevičius teigė, kad pagal Baudžiamojo proceso kodeksą (BPK) ikiteisminio tyrimo medžiagos jis viešinti negali, ir paprašė uždaro posėdžio.

„BPK konstatuota, kad ikiteisminio tyrimo duomenys neskelbtini. Man komisijos narių klausimai nežinomi, gali būti klausimai, kuriuos aš atsakydamas remsiuosi ikiteisminio tyrimo medžiaga, todėl prašau tyrimą atlikti uždarame posėdyje“, – sakė prokuroras.

Toliau nuotoliniu būdu trečiadienį vykstančiame posėdyje dalyvauja tik komisijos nariai, prokuroras ir P. Gražulis.

Naikinti P. Gražulio teisinį imunitetą pakartotinai prašoma norint baigti ikiteisminį tyrimą dėl galbūt neteisėtų politiko veiksmų.

Teisėsaugos duomenimis, P. Gražulis padėjo tvarkyti šaldytus maisto produktus gaminančios bendrovės „Judex“ problemas, kai Rusijos pareigūnai 2015 metais šios įmonės produkcijoje rado listerijos bakterijų.

Prokurorai teigė, kad padėdamas įmonei Seimo narys ne kartą skambino Lietuvos ir Rusijos pareigūnams, dėl „Judex“ problemų buvo nuvykęs į Rusijos Karaliaučiaus sritį, kad paveiktų Rusijos pareigūnus, ragino verslininkus duoti kyšius, prašė pažeisti galiojančias tvarkas, o iš „Judex“ už tai gavo turtinės naudos.

Generalinis prokuroras teigė, kad tokiais savo veiksmais parlamentaras menkino savo pareigų prestižą, Seimo autoritetą, sulaužė Seimo nario priesaiką ir dėl to valstybė patyrė didelę žalą.

Prokurorai dar 2016 metais siekė P. Gražulį apklausti kaip specialųjį liudytoją, bet jis atsisakė duoti parodymus.

Pernai birželį generalinis prokuroras kreipėsi į Seimą prašydamas panaikinti parlamentaro neliečiamybę, tačiau tuomet parlamentas prašymą atmetė.

Prokuratūros teigimu, išnaudojus visas turimas tyrimo galimybes, pernai rudenį ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo buvo nutrauktas.

Tačiau, anot prokuratūros, pakartotinai kreiptis dėl P. Gražulio neliečiamybės panaikinimo leidžia tai, kad parlamentaras prisiekė iš naujo po šiemet vykusių Seimo rinkimų.

P. Gražulis tuo metu kaltinimus neigė ir tvirtino, kad ši byla yra politinis susidorojimas.

Politikas žadėjo laikinajai tyrimo komisijai pateikti dokumentus, kad prokuroras melavo, jog jam metami įtarimai neteisingi ir jis nėra gavęs jokios turtinės naudos iš „Judex“.

Laikinosios tyrimo komisijos turi pateikti išvadas, ar tenkinti prokuroro prašymus dėl imuniteto panaikinimo. Galutinį sprendimą priima visas parlamentas.

Kad būtų panaikinta Seimo nario neliečiamybė, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 71 parlamentaras.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

deinis

Kodėl Gražulis o todėl kad pridenkti rimtesnius nusikaltimus,suktybes,konkursus ,konsultantus ,bet vieno ir aš nesuprantu ,seimo nariai turi po šešis pamočnikus ir dar reikia svetmtaučių konsultantu ,milijoninėmis sumomis ,vot čia ir dengia Gražulis ,ar aišku.

zigmas

Iš tiesų šlykštu , kai komentuoja šlykštu Štai kaip mūsų Lietuvoje viešpatauja nusikaltėlių klanas vieni daro nusikaltimus ,o kiti aimanuoja kam teisėsaugos pareigūnai imasi to darbo dėl sukčiavimo ir t.t.

SLYKSTU

PALIKIT VIENA KARTA TA GRAZULI RAMYBEJE JAU IKI GRYNO KAULO IGRYSO TAS PASTOVUS LOJIMAS ANT TO GRAZULIO NIEKAIP NESUPRANTI KAM PER KELIA PERBEGO GRAZULIS KOKS KIENO REIKALAS KA VEIKIA KA VALGO KUR MIEGA SU KUOM MIEGA JO ASMENINIS REIKALAS NET SLYKSTU DAROSI NEJAUGI LIETUVOJE NERA DIDESNIU PROBLEMU IR BEDU BET TIK GRAZULIS VIENI ZODZIU JAU SLYKSCIAI SLYKSTU KODEL TIEK NERASOMA KUR PRADANGINAMI MUSU VALSTYBELES PINIGAI IVAIRIAUSI SANDORIAI IR PIRKIMAI BET NE GRAZULIS SVARBIAU SLYKSTU

SUSIJUSIOS NAUJIENOS