I. Šimonytė: gynybos stiprinimas turi tapti investicijų prioritetu | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ: GYNYBOS STIPRINIMAS TURI TAPTI INVESTICIJŲ PRIORITETU

  • 3

Rusijai tęsiant plataus masto invaziją į Ukrainą, Lietuvos ir visos Europos gynybos stiprinimas turi tapti investicijų prioritetu, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Rusijos karinė agresija prieš Ukrainą ir pasirinkta konfrontacija prieš demokratinį pasaulį įpareigoja paversti gynybos stiprinimą mūsų investicijų prioritetu – ne tik mūsų šalyje, bet ir Europos mastu, taip pat padėti Ukrainai pasiekti pergalę“, – Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime sakė I. Šimonytė.

Ji ketvirtadienį Vilniuje susitiko su Europos investicijų banko (EIB) prezidente Nadia Calvino (Nadia Kalvino) ir Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (EBRD) prezidente Odile Renaud-Basso (Odile Reno-Baso).

I. Šimonytė pokalbyje su N. Calvino pabrėžė investicijų į Europos gynybos pramonės stiprinimą, o su O. Renaud-Basso – paramą Ukrainos civilinei ir energetikos infrastruktūrai – ji neturi būti atidėliojama neapibrėžtam laikui.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė susitikime su N. Calvino ir aptarė ir galimybes didinti EIB vaidmenį stiprinant Europos gynybinius pajėgumus, teikiant finansinę paramą Ukrainai bei skatinant perėjimą prie žaliosios ekonomikos.

„Būtina persvarstyti EIB strateginius investicijų prioritetus – juose turi vietą atrasti gynybos pramonė, neapsiribojant tik dvigubos paskirties projektų finansavimu. Išplėtus banko investicijas šioje srityje, tai galėtų reikšmingai prisidėti prie ES gynybinių pajėgumų stiprinimo“, – Finansų ministerijos pranešime sakė G. Skaistė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ji yra beprote. Dura.

Mirsite su tokiokis kalbomis iki 2026.

tiesiai sviesiai

lovio gynybos stiprinimas turi tapti partijos kasos pildymo irankiu

Pilietis

Nelokit ant kaimynu, ten seime sededami, ir nieks nepuls

SUSIJUSIOS NAUJIENOS