Premjerė įspėja nesiskiepijančius: savanoriškai testuotis gali tekti už savo lėšas | kl.lt

PREMJERĖ ĮSPĖJA NESISKIEPIJANČIUS: SAVANORIŠKAI TESTUOTIS GALI TEKTI UŽ SAVO LĖŠAS

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, jog bus siekiama, kad testavimasis dėl COVID- 19 norintiems keliauti nebūtų „per pigi alternatyva“ vakcinavimui.

„Manau, jog ateis artimiausiu metu tas laikas, kai bent jau savanoriškas testavimas, t.y. tas testavimas, kuris reikalingas, tarkime, keliaujant, einant į kažkokius renginius ar kažkaip kitaip gyvenant, ne tai, kas privaloma pagal darbą, bet tai kas yra savanoriška – kad jis nebūtų per pigi alternatyva vakcinai. Todėl kad valstybei, tiesiai šviesiai pasakysiu, mokesčių mokėtojams, tai kainuoja brangiau, negu kad žmogų paskiepyti“, – žurnalistams Kaune pirmadienį sakė premjerė.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius paragino Vyriausybę įvertinti galimybę atšaukti nemokamus COVID-19 testus keliaujantiems, kadangi tai, jo vertinimu, mažina kai kurių gyventojų ryžtą skiepytis nuo koronaviruso. Šiuo metu keliauti be suvaržymų gali ne tik persirgusieji, pasiskiepiję, bet ir turintys neigiamą COVID-19 testą.

Šalyje nuo COVID-19 mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyti daugiau nei 1,3 mln., abiem – 1,1 mln. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (59)

Valdžioj - melagių melagiai

Kaip naciai Dovydo žvaigždės dėjimąsi žydams vadino savanorišku, taip dabartinė valdžia prievartinį skiepyjimąsi vadina savanorišku ir prievartinį testavimą, užsimokant iš savo kišenės, jei to prievartinio skiepo atsisakai (kol dar nesuiminėja ir su fizine jėga negabena vakcinavimui) - taip pat vadina savanorišku. Tikrai kartojasi prieškario ir tų laikų, kai Hitleris su Leninu kilo karjeros laiptais istorija. Tik jų laikais totalitarizmas nebuvo taip patobulėjęs, kaip dabar ir už tai rezultatai buvo ne tokie žiaurūs, kokie bus ateityje...

Juozas

Gal žinai kieno pinigus leidai vakcinai ir testams. Nor iš kur tau zinot patarėju per mažai Niekas nepasakė kad iš musu pinigu

Antanas

Nepugai puganih,ani netakih videli.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS