I. Šimonytė išvyksta į Estiją: aptars saugumo situaciją, Baltarusijos veiksmus | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ IŠVYKSTA Į ESTIJĄ: APTARS SAUGUMO SITUACIJĄ, BALTARUSIJOS VEIKSMUS

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė ketvirtadienį išvyksta į Estiją, kur su šalies vadovais aptars saugumo situaciją ir Baltarusijos veiksmus.

Tai bus pirmasis premjerės vizitas šioje šalyje.

Premjerė su Estijos politikais aptars dvišalių santykių ir ekonominio bendradarbiavimo stiprinimo galimybes, šalių pozicijų koordinavimą prieš svarbiausius ES ir NATO susitikimus, paramą Rytų partnerystės šalims.

Susitikimuose taip pat bus aptarta „saugumo situacija regione, dirbtinai Baltarusijos režimo skatinama nelegali migracija“, pranešė Vyriausybė.

Ministrė pirmininkė taip pat kels Astravo AE klausimą, aptars strateginių energetikos ir transporto projektų įgyvendinimą, koronaviruso pandemijos valdymą.

I. Šimonytė Taline susitiks su Estijos premjere Kaja Kallas (Kaja Kalas) ir parlamento pirmininku Juriu Ratu (Jūriu Ratu).

Vizito metu premjerė pagerbs komunizmo aukų atminimą, padėdama gėles prie Memorialo komunizmo aukoms, susitiks su vietine lietuvių bendruomene.

I. Šimonytė buvo priversta keisti dviejų dienų vizito Estijoje darbotvarkę, kad penktadienį anksčiau sugrįžtų į Lietuvą ir galėtų susitikti su Vilniuje viešėsiančia Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen (Urzula fon der Layen).

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kavenskis

galima butu ir Skype susiskambint. kam svaistyti musu pinigus?

anonimui

pasakė idiotas iš durnyno

Anonimas

durne uzsiimk lietuvos reikalais nes nezinai kokia istiesu yra padetis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS