I. Šimonytė klausia: ar Seimo pensininkai nusipelno tų pačių išmokų? | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ KLAUSIA: AR SEIMO PENSININKAI NUSIPELNO TŲ PAČIŲ IŠMOKŲ?

Seimo narė Ingrida Šimonytė sako, kad šiuo metu reikėtų galvoti apie tuos žmones, kurie netenka pajamų ir galėtų valstybės paramą išleisti, o ne ją taupyti.

„Tokioje situacijoje, kokioje dabar esame, kai ekonomika patiria gana didelį smūgį, pirmiausia reikėtų galvoti apie tuos žmones, kurie netenka pajamų. Palaikyti tuos žmones, kurie ar neteko darbo, ar negali darbo dirbti, ir tai turėtų būti prioritetas“, – antradienį sakė I. Šimonytė.

Parlamentarė pabrėžė, kad reikėtų taikyti ir galimas priemones skatinti visuomeninę paklausą.

„Padalinti pinigų plačiajai visuomenei, kad ji pirktų prekes, pageidautina, mūsų gamybos, kad tie pinigai didintų šalies BVP. Tai čia klausimas, kodėl reikia tą daryti rugsėjo ar rugpjūčio mėnesį. Tai panašiau ne į ekonomikos palaikymą dabar, o į tiesiog rinkiminę priemonę. Matyt, valdžia yra susipažinusi su psichologų tyrimais, kurie sako, kad atlyginimų padidinimą žmonės prisimena tris mėnesius, ne daugiau“, – teigė Seimo narė.

Klausimas, ar Seimo salėje sėdintys senatvės pensininkai yra nusipelnę tų pačių išmokų, kaip žmonės, kurių pajamos yra labai mažos.

Anot jos, priemonės turėtų būti skirtos tiems, kurie gautus pinigus išleistų, o ne taupytų.

„Reikėtų taikyti į tas visuomenės grupes, kurios turi didžiausią polinkį vartoti, kurios tikrai išleis papildomai gautas pajamas, o ne taupys. Klausimas, ar Seimo salėje sėdintys senatvės pensininkai yra nusipelnę tų pačių išmokų, kaip žmonės, kurių pajamos yra labai mažos. Tai, matyt, pastabų toms priemonėms galima turėti tiek dėl taiklumo, tiek dėl laiko“, – sakė I. Šimonytė.

ELTA primena, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija antradienį Seimui teikia pataisas dėl vienkartinės 200 eurų išmokos skyrimo senyvo amžiaus ir neįgaliems gyventojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (170)

Danute

Didziausi idiotai rinkimuose vilnieciai us Laisves balsus ,o antri kaunieciai ,kad mate seniau kaip juos darke konservatoriai vel jiems balsus duoda. Tuo labiau kito miesto gyventojams ,kuriems i kauna nusispjauti . Jau kam kam ,bet kaunui Skvernelis tai tikrai daug dave ir pinigu ir palaikymo . Paziuresime kaip dabar maldaus Vilniuje atkise rankas kaunieciai . O tir kersys uz pries 4 metus pralaimejima

liukas

Tai jau tikrai jauniems duos Gales geju oficialiuose baruose isleisti daugiau Vilniuje

Anonimas

Ruoskites seneliai prie bado ,nes uz konservus balsavote tai greitai teks prisiminti 2010 metus kai si moteris budama ministre brauke algas ir pensijas. Visai mus kvailiais ji laiko . Visas pasaulis dave pensininkas komensacijas. Skvernelis nor po 200 dave , o Amerikoje ismokejo po 1500 dolerius . Kitur panasiai .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS