I. Šimonytė pokalbyje su JAV viceprezidente ragino didinti paramą Ukrainai | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ POKALBYJE SU JAV VICEPREZIDENTE RAGINO DIDINTI PARAMĄ UKRAINAI

  • 0

Premjerė Ingrida Šimonytė telefonu kalbėjosi su Jungtinių Valstijų viceprezidente Kamala Harris (Kamala Haris) ir paragino didinti paramą Ukrainai.

„Pokalbio telefonu metu padėkojau K. Harris už Jungtinių Valstijų lyderystę ir karinį pastiprinimą Lietuvoje ir Baltijos šalyse“, – tviteryje antradienį pranešė premjerė.

„Pabrėžiau, kaip svarbu padidinti karinę pagalbą Ukrainai kovojant su Putino invazija“, – rašo ji, pridurdama, kad Aljanso partnerių vienybė esanti „neeilinė“.

Kaip vėliau pranešė Vyriausybė, premjerė taip pat išreiškė didelį nerimą dėl Kremliaus atvirų siekių toliau eskaluoti karo veiksmus, taikytis į civilinius objektus.

Pabrėžiau, kaip svarbu padidinti karinę pagalbą Ukrainai kovojant su Putino invazija.

„Žiaurus ir iš anksto planuotas Putino karas prieš Ukrainą yra lūžio momentas tarp autokratijos ir demokratijos, tarp nužmogėjimo ir žmogiškumo. Šiuo kritiniu momentu kiekvienos demokratinės šalies parama Ukrainai yra be galo svarbi,“ – sakė ji.

I. Šimonytė pažymėjo, kad Putino pradėtas karas Europoje kelia grėsmę taikai ir saugumui žemyne ir visame pasaulyje.

Lietuvos vyriausybės vadovė akcentavo oficialaus Minsko, įsitraukusio į karą prieš Ukrainą, atsakomybę.

I. Šimonytė ir JAV viceprezidentė  taip pat aptarė saugumo stiprinimo priemones NATO rytiniame flange, bei didesnio JAV karinio Lietuvoje ir Baltijos šalyse klausimus.

Susitikime taip pat buvo aptartas Kinijos spaudimas Lietuvai. Premjerė padėkojo JAV už solidarumą ir įsitraukimą į ES–Kinijos PPO bylą.

Kremlius praėjusią savaitę įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo karą, sukėlusį pasipiktinimą visame pasaulyje. Rusija apsupo didžiuosius šalies miestus, tačiau ukrainiečių pajėgos intensyviai priešinasi puolimui.

Vakarų valstybės į invaziją atsakė griežtomis sankcijomis Rusijai ir visokeriopa, įskaitant karinę, paramą Ukrainai.

Gairės: karas Ukrainoje, Ingrida Šimonytė, Kamala Harris, parama Ukrainai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS