I. Šimonytė: Seimo pirmininkė niekaip nesusijusi su politinės korupcijos byla | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ: SEIMO PIRMININKĖ NIEKAIP NESUSIJUSI SU POLITINĖS KORUPCIJOS BYLA

  • 10

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad Seimo pirmininkė nėra niekaip susijusi su politinės korupcijos byla, kurioje nuteistas Viktorijos Čmilytės-Nielsen vadovaujamas Liberalų sąjūdis, todėl nemato reikalo jai trauktis iš pareigų.

Opozicija anksčiau ketvirtadienį pasiūlė Seimo pirmininkei pasitikrinti, ar ji turi pralamento pasitikėjimą.

„Opozicijos toks darbas turbūt yra sakyti, kad tie, kas yra valdžioj, kenkia reputacijai ir atvirkščiai galbūt. Bet man atrodo, kad Seimo pirmininkė tikrai niekaip nėra su minima byla susijusi, ji tapo Seimo pirmininke jau po įvykių ir gal net tų įvykių pasekoje, kai Liberalų sąjūdis tiesiog sprendė savo partijos problemas, susijusias su Eligijaus Masiulio byla. Tai kalbėti galima viską, bet, man atrodo, visada reikia į dalykus žiūrėti objektyviai“, – žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

„Aš nepritarčiau šitai opozicijos nuomonei ir turbūt tai nebus pirmas kartas, kai aš nepritarčiau opozicijos nuomonei“, – pridūrė ji.

Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį pakeitė pirmos instancijos teismo sprendimą ir nuteisė visus kaltinamuosius koncerno „MG Grupė“ (anksčiau vadinosi „MG Baltic“) politinės korupcijos byloje, daliai jų skirtos realios laisvės atėmimo bausmės.

„MG Grupei“, valdančiojoje daugumoje esančiam Liberalų sąjūdžiui ir opozicinei Darbo partijai skirtos atitinkamai daugiau nei 1,1 mln., beveik 377 tūkst. ir daugiau nei 301 tūkst. eurų baudos.

Pati Seimo pirmininkė sako nematanti poreikio atsistatydinti iš pareigų.

„Mano vertinimu, mes turėtume vertinti konkrečius žmones už nusikaltimą, – kalbėjo I. Šimonytė. – Taip, partija taip pat yra nubausta kaip juridinis asmuo, bet žmonės, kurie dabar yra ir su kuriais mes kartu dirbame koalicijoje, kurie yra partijos vadovybėje tikrai su šita byla asmeniškai nėra susiję, todėl nežinau, kodėl šito principo reikėtų laikytis.“

Mano vertinimu, mes turėtume vertinti konkrečius žmones už nusikaltimą.

Kalbėdama apie koalicijos sutarties punktą, minintį nulinę toleranciją korupcijai, I. Šimonytė siūlė opozicijai parodyti, „kas koalicijos veikimo metu, tai yra, nuo tada, kada buvo sudaryta sutartis, keltų abejonių dėl šito punkto vykdymo“.

„Mes kalbame apie bylą, kuri prasidėjo 2016 metais, su kuria susiję asmenys nebėra nei Liberalų sąjūdyje, nei kur nors koalicijoje, nei ją veikia, nei kažkokiu būdu su ja susiję, nei turi kažkokios įtakos sprendimams ar diskusijoms“, – tvirtino premjerė.

„Cituoti turbūt galima viską, bet vis dėlto reikėtų žiūrėti į kontekstą, tai aš nelabai matau konteksto, kur būtų galima priekaištauti ar man, ar Tėvynės sąjungai, kad mes dirbame koalicijoje. Tai nėra nieko naujo, todėl, kad šita situacija ir šita byla buvo jau tada, kai koalicijos sutartis buvo sudaroma ir tai buvo žinoma“, – sakė ji.

Buvusiam „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui politinės korupcijos byloje skirti šešeri metai laisvės atėmimo ir 25 tūkst. eurų bauda, buvusiam Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui – pusšeštų metų laisvės atėmimo.

Apie byloje vykdomas kratas ir sulaikymus teisėsauga pranešė 2016-ųjų gegužės 12-ąją.

Tądien E. Masiulis paskelbė atsistatydinantis iš partijos pirmininko pareigų ir Seimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

kremlius dirba

švarkelio ir narcizo lūpomis

Tai dabar kriminalinės partijos

pirmininkė ir Seimo pirmininkė " diriguos " neteistų partijų atstovams seime ? Konservatorius tenkina koalicija su kriminaline partija ? Tenkina ir laisvūnus ? Tai kas VALDO LIETUVĄ ? Kriminalinė partija su koalicija ? Tyčiojatės iš Lietuvos ? Panašu jau seniai ...

Kirvis

Arba iseina is partijos, arba palieka seimo pirmininkes pareigas. Trecio kelio nera. Ir greiciau, traukinys... nelaukia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS