I. Šimonytė su Latvijos kolege aptarė regioninio saugumo klausimus, paramą Ukrainai | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ SU LATVIJOS KOLEGE APTARĖ REGIONINIO SAUGUMO KLAUSIMUS, PARAMĄ UKRAINAI

  • 0

Pirmuoju traukiniu iš Vilniaus į Rygą atvykusi premjerė Ingrida Šimonytė Latvijoje su šios šalies ministre pirmininke Evika Silina trečiadienį aptarė regioninio saugumo klausimus, paramą nuo Rusijos agresijos besiginančiai Ukrainai, regioninių infrastruktūros projektų įgyvendinimo eigą.

Kaip pranešė Vyriausybė, I. Šimonytė susitikime pabrėžė, kad neatremta Rusijos agresija Ukrainoje pasireikš naujais jos proveržiais Europoje ar kituose žemynuose, todėl Lietuva ir toliau teiks paramą ir ragins partnerius ją spartinti, ypač karinę.

Rygoje taip pat aptarti bendri infrastruktūros projektai – Baltijos valstybių elektros tinklų sinchronizacija su kontinentinės Europos tinklais bei „Rail Baltica“ įgyvendinimo eiga.

Premjerės I. Šimonytė ir E. Silina pažymėjo nacionalinių elektros perdavimo sistemų operatorių tolimesnę aktyvaus bendradarbiavimo svarbą, jog sinchronizacija būtų sėkmingai įgyvendinta sutarta data – 2025 metų vasarį.

Pasak Lietuvos Vyriausybės, aptariant „Rail Baltica“ akcentuota, jog tai – ne tik transporto jungtis tarp trijų Baltijos valstybių, bet ir kariniam mobilumui ypatingai aktuali geležinkelio linija, kurios savalaikis įgyvendinimas prisidėtų prie regioninio saugumo sustiprinimo.

Lietuvos ir Latvijos Vyriausybių vadovės naująjį Vilnių ir Rygą sujungiantį geležinkelių maršrutą išskyrė kaip sėkmingo šalių bendradarbiavimo pavyzdį, kurio nauda bus juntama abiejų šalių gyventojams.

Nuo trečiadienio keleivių vežimo geležinkeliais bendrovės „LTG Link“ traukiniai kasdien kursuos tiesioginiu maršrutu Vilnius–Kaišiadorys–Šiauliai–Joniškis–Jelgava–Ryga.

„LTG Link“ traukinys iš Vilniaus pasieks Rygą per maždaug 4 val. 15 minučių.

GALERIJA

  • I. Šimonytė su Latvijos kolege aptarė regioninio saugumo klausimus, paramą Ukrainai
L. Penek / LRV nuotr.
Gairės: Ingrida Šimonytė, Evika Silina, parama Ukrainai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS