I. Šimonytė sureagavo į kritiką: nežinau, kas opozicijos lyderiui neįtiko | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ SUREAGAVO Į KRITIKĄ: NEŽINAU, KAS OPOZICIJOS LYDERIUI NEĮTIKO

Reaguodama į opozicijos lyderio Sauliaus Skvernelio kritiką dėl nevykdomų reformų, premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad jos vadovaujamos Vyriausybės pagrindinis uždavinys iki šiol buvo pandemijos valdymas, o esminiai pokyčiai numatomi rudens sesijoje.

„Nežinau, kas konkrečiai opozicijos lyderiui neįtiko. Man atrodo, kad mes šitą diskusiją jau turėjom, tvirtinant šios sesijos darbų programą. Tiesą sakant, iš karto buvo aišku, kad Vyriausybė (...) nei žadėjo, kad pateiks pavasario sesijoje kažkokias fundamentalias reformas, nei galėjo tą objektyviai padaryti“, – žurnalistams antradienį sakė ministrė pirmininkė.

Pasak jos, pagrindinis Vyriausybės darbas pastaruoju metu buvo koronaviruso pandemijos valdymas.

„Rudens sesijoje tikrai manau, kad diskusijų politiniais klausimais – ar tai būtų Valstybės tarnybos įstatymas, ar mokesčių pakeitimai, ar inovacijų politika – bus pakankamai, opozicija tikrai galės prie to vaisingai prisidėti“, – aiškino premjerė.

Iš karto buvo aišku, kad Vyriausybė (...) nei žadėjo, kad pateiks pavasario sesijoje kažkokias fundamentalias reformas, nei galėjo tą objektyviai padaryti.

Taip I. Šimonytė kalbėjo lankydamasi Aleksandro Barausko pasienio užkardoje, paklausta apie kiek anksčiau išsakytą S. Skvernelio kritiką jos Vyriausybei.

Pastarasis po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda teigė, kad Vyriausybės darbotvarkėje opozicija pasigenda žadėtų reformų, nes šiuo metu joje matomi „kosmetiniai pakeitimai“.

„Tos reformos, kurios buvo žadamos, pokyčiai po pokyčių – jie nevyksta arba vyksta labai keistu būdu, kai nekokybiškas įstatymo projektas kažkoks atsiranda Seime. Vyriausybė ir Seimas turi dirbti savo darbą – negalima prisidengti, kad yra kažkokie kokybės klausimų reikalavimai arba viskas užgožta pandemijos situacijos valdymo. Kasdienis darbas nesustoja“, – kalbėjo buvęs ministras pirmininkas.

Susitikimo metu taip pat kelti klausimai dėl valdančiųjų elgesio su opozicija, darbo karantino laikotarpiu, kur, pasak S. Skvernelio, matoma įvairiausių problemų.

„Atrodo, kad dirbtinai daroma taip, kad opozicijai savo interesams atstovauti būtų kuo sunkiau“, – teigė parlamentaras.

Savo ruožtu I. Šimonytė sakė, kad „kur pažeidžiamos ar nepažeidžiamos opozicijos teisės, reikėtų pagal Seimo statutą vertinti“.

„Tam yra Etikos ir procedūrų komisija, kuri gali, matyt, atsakymus į konkrečius priekaištus konkrečiai ir pateikti“, – komentavo politikė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

vilnius

Lietuva turi vienytis ir kuo greičiau nes I SEIMA SULINDO VISAS LIETUVOS VAGIU SU DIDELIU STAŽU KOLEKTYVAS TRUKO SKVERNO NU BET JAU PIŠ ŠYPSOSI NUPIRKO AUKŠTO LYGIO AFERISTA GRYBĖS KOMPANIJONA SKVERNA

kauniete

Šliužas vagis mentas ir žiurke susikvietusi visus lietuvos sukčius dabar tratins lietuva

Rasa

Žinai Šiomone nes ko vagiui ant vagies pykti Ta pati specialybė abu geri specai kiek šimone sumokėjei mentui iš musu pavogtu piniguTik tu Šimone esi buka kas liečia darba ir mentįas niekam tikes sakei kad radai jo pridaryta daug blogu darbeliu tai dabar abu darysit gerus darbelius jau kad šluosit tai šluosit iš biudžeto pinigėlius su mentu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS