I. Šimonytei ekonomikos klausimais patarinės su „socdemais“ į Seimą ėjęs V. Navickas | kl.lt

I. ŠIMONYTEI EKONOMIKOS KLAUSIMAIS PATARINĖS SU „SOCDEMAIS“ Į SEIMĄ ĖJĘS V. NAVICKAS

Premjerei Ingridai Šimonytei ekonomikos ir finansų klausimais patarinės su socialdemokratais į Seimą kandidatavęs ekonomistas Vaidas Navickas, patarėja švietimo klausimais paskirta Seimo Švietimo ir mokslo komiteto patarėja Aistė Kairienė.

Kaip BNS patvirtino I. Šimonytės atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė, abu nauji patarėjai darbą pradėjo nuo ketvirtadienio.

V. Navickas dalyvavo Seimo rinkimuose Lietuvos socialdemokratų partijos sąraše, po reitingavimo liko 14-uoju ir į Seimą nepateko, taip pat buvo partijos kandidatas Pilaitės–Karoliniškių vienmandatėje apygardoje, čia liko penktas.

Ekonomistas ilgą laiką gyveno Jungtinėse Valstijose, ten baigė Jeilio universitetą, dirbo įvairiose JAV įmonėse verslo strategijos, finansų valdymo vadovu, konsultantu, tarp jų – maisto produktų milžinėje „PepsiCo“, draudimo bendrovėje „Allstate“, investicijų valdymo bendrovėje „Charles Schwab“.

A. Kairienė Seimo Švietimo ir mokslo komitete patarėja dirbo nuo 2012-ųjų, yra įgijusi politikos mokslų išsilavinimą Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute, kultūros politikos ir vadybos magistro laipsnį Vilniaus dailės akademijoje.

Anksčiau šią savaitę prie I. Šimonytės komandos prisidėjo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais, buvęs policijos generalinio komisaro pavaduotojas Kęstutis Lančinskas. Patarėju aplinkosaugai, žemės ūkiui ir susisiekimui paskirtas buvęs aplinkos viceministras S. Skvernelio Vyriausybėje Dalius Krinickas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jo

Ir socdemų būna protingų.Ne visi kaip paluckas.Pagarba Šimonytei ,kad renkqsi kadrus pagal protą,o ne partiškumą.Ne taip kaip gandragalviu valdžia.Vie ko idiotas narkevic buvo vertas

Vytautas

Vaidas, Vyto sūnus?

Itarus

Puse gyvenimo praleides JAV, socas??? Keista, jei nebutu itartina...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS