I. Šimonytės kandidatūros į premjerus opozicija nepalaiko: susilaikys per balsavimą | kl.lt

I. ŠIMONYTĖS KANDIDATŪROS Į PREMJERUS OPOZICIJA NEPALAIKO: SUSILAIKYS PER BALSAVIMĄ

  • 9

Seimo opozicinė Darbo partijos frakcija ketina susilaikyti balsuodama dėl Ingridos Šimonytės kandidatūros į premjerus.

Tai po antradienį ryte vykusio frakcijos posėdžio Eltai sakė šios frakcijos seniūnas Vigilijus Jukna.

„Darbo partija dirba opozicijoje. Mes gerbiame rinkėjų valią, todėl netrukdysime sudaryti naujos Vyriausybės. Darbo partija yra opozicinė partija, todėl balsuodami susilaikysime“, – sakė V. Jukna.

Jis pabrėžė, kad „darbiečiai“ dirba konstruktyvioje opozicijoje ir gerus sprendimus būsimos Vyriausybės žada paremti.

Darbo partija yra opozicinė partija, todėl balsuodami susilaikysime.

Pasak V. Juknos, kol kas dar nėra būsimos Vyriausybės programos.

„Mūsų programa yra agresyvesnė, gal gilesnė. Taip, norėtųsi, kad daugiau mūsų programinių nuostatų atsidurtų būsimoje programoje, bet  šiuo metu netgi ir programos juodraščio nematome“, – sakė jis.

Susilaikys ir socialdemokratai

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas Algirdas Sysas BNS patvirtino, kad balsuojant dėl I. Šimonytės frakcija susilaikys, bet dalis narų gali balsavime nedalyvauti.

Seimo opozicinė Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcija ketina nepalaikyti antradienio balsavime I.Šimonytės kandidatūros į premjeres. Pasak frakcijos nuomonę įgarsinusio LSDP pirmininko Gintauto Palucko, socialdemokratai I. Šimonytei nepataikaus, todėl dešinieji turėtų patys surasti balsų tiek tvirtinant premjerę, tiek tvirtinant Vyriausybės programą.

P. Peleckio / Fotobanko nuotr.

„Savo pasisakyme gerbiama kandidatė Ingrida Šimonytė prašė pasitikėjimo kredito, o ne pataikavimo. Todėl socialdemokratai tikrai nepataikaudami nuoširdžiai sako, kad ši Vyriausybė, matyt, bus dešiniausia arba liberaliausia kokia tik yra buvusi ir oponavimo iš kairės tikrai sulauks nemažai“, – iš Seimo tribūnos sakė G. Paluckas.

Savo pasisakyme gerbiama kandidatė Ingrida Šimonytė prašė pasitikėjimo kredito, o ne pataikavimo.

Politikas teigė, kad jo vedama partija nesulaukė atsakymų į visus I. Šimonytei užduotus klausimus. Be to, akcentavo G. Paluckas, įtarimų LSDP sukėlė ir kai kurių kandidatų į ministrus pasisakymai.

„Todėl tikime, kad valdančioji dauguma turi prisiimti atsakomybę už siūlomą valstybės raidos viziją ir, matyt, savo balsais patvirtinti savo keliamą kandidatę. Todėl socialdemokratų frakcija nebalsuos už Ingridos Šimonytės kandidatūrą“, – aiškino politikas.

„Valstiečiai“ balsuos prieš

Antradienį iš Seimo žadantis pasitraukti Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis teigė, kad frakcija balsuos vieningai prieš I. Šimonytės kandidatūrą.

„Mūsų frakcija, aš labai tikiuosi, visa balsuos prieš, nes tai labai normalus opozicijos žingsnis. Už kitas (opozicines) frakcijas negaliu pasakyti, jos šiandien ryte spręs, būtų labai logiška, kad balsuotų „prieš“, – antradienį LRT radijui sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, „jei iš opozicijos niekas nebalsuotų už I. Šimonytę, beviltiška, kad ji būtų patvirtinta kandidate į premjeres“.

„Valstiečių“ lyderis tikino, kad šis sprendimas nėra susijęs su nesutarimais Seime dėl parlamento vadovybės formavimo, „valstiečiams“ likus be Seimo pirmininko pavaduotojo posto.

Mišri Seimo narių grupė balsuos laisvai

Mišri Seimo narių grupė dėl I. Šimonytės kandidatūros į premjeres balsuos laisvai.

„Mišri grupė buvo susitikusi su kandidate į ministres pirmininkes, jos paklausė, kai kas liko patenkinti atsakymais, kai kas nelabai patenkinti, todėl Mišri grupė balsuos laisvai“, – Seimo posėdyje antradienį teigė Mišriai Seimo narių grupei priklausantis parlamentaras Kęstutis Glaveckas.

Parlamentaras akcentavo ir I. Šimonytės komandos svarbą.

„Mišrioje frakcijoje mes manome, kad labai svarbus klausimas yra komandos sudarymas, nes viena ministrė pirmininkė, kad ir kokia ji būtų – žmogus ar moteris orkestras, ji iš tikro nesukoreguos visų, ir ta visa komanda, kuri bus, turi labai smarkiai jai padėti. Klausimas, ar užteks tų kompetencijų, klausimas, ar užteks to patyrimo“, – sakė K. Glaveckas.

I. Šimonytės kandidatūrą į premjero pareigas siūlo centro dešinės koalicija, kurią sudaro konservatoriai, liberalai ir Laisvės partija. Jie Seime turi 73 mandatus iš 141. Visa valdančioji Liberalų sąjūdžio frakcija dėl kontakto su koronavirusu yra izoliacijoje.

Nutarimas dėl pritarimo premjero kandidatūrai priimamas paprasta balsų dauguma atviru balsavimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Taip

Ir tik taip ta sena sutraukia vyt lauk ji daug kraujo išgėrė iš senolių,daug nuvarė į kapus pagarbą valstiečiams

:)))))

Patvirtins Šimonytę ir nieko tokio ,o pamokėlė apie pagarbą ir kitų partijų išrinktiems seimo nariams - rinkėjams , buvo labai laiku . Tyčiojotės , kiršinote būdami opozicijoje štai guzų ir gavote :)

Senelis

Jo jo,paliks šimonytė,,tai pencijas vėl nuopjaus kaip 2008 ,kad ją perkūnas nutrenktų ,tą šimonytę,mano mama taip ir nesulaukė kad grąžintų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS