I. Šimonytės rinkimų štabo vadovas apie jos šūkį: V. Putinas neturi žodžio monopolio | kl.lt

I. ŠIMONYTĖS RINKIMŲ ŠTABO VADOVAS APIE JOS ŠŪKĮ: V. PUTINAS NETURI ŽODŽIO MONOPOLIO

Kilus abejonėms dėl premjerės Ingridos Šimonytės rinkiminio šūkio panašumo į Rusijos prezidento Vladimiro Putino buvusios kampanijos devizą, premjerės prezidentinio rinkimų štabo vadovas Mindaugas Lingė pabrėžia, kad  „agresijos imperatoriui“ negali priklausyti žodžio monopolio teisė.

Feisbuko įraše M. Lingė sureagavo į viešą kritiką penktadienį pristatytam šūkiui „Stipri prezidentė – stipri šalis“, kadangi su beveik identišku šūkiu „Stiprus prezidentas – stipri Rusija“ 2018-ųjų Rusijos prezidento rinkimuose dar vienai kadencijai buvo perrinktas ir autoritarizmu kritikų kaltinamas V. Putinas.

„Šūkis stiprus, nes stipri kandidatė. Bet kažkas sako – juk Putinas kone su tokiu pačiu ėjo į rinkimus?

Šūkis stiprus, nes stipri kandidatė.

Pasirodo, ėjo, bet ar visus žodžius ir sakinius, kuriuos naudoja melo ir agresijos imperatorius įgijo monopolio teisę, ypač apie kalbėjimą apie stiprią šalį? Ar dabar norėdami skirties nuo Putino, turėsime kalbėti viską priešingai nei sako jis ir tai bus ok ir reikš tiesą?“ – feisbuke svarstė I. Šimonytės rinkimų štabo vadovas.

„Silpnas prezidentas – silpna Lietuva? Sutikite, kad skirtis nuo Putino šūkio ryški, bet ar tai mūsų tikroji Lietuvos vizija? Putinas tikrai norėtų, kad Lietuva būtų silpna su silpnu ir mindomu prezidentu, kad vėl sodintų ant gazpromų ir rosatomų adatų“, – rašė M. Lingė.

Jis pabrėžė, jog reikėtų atskirti demokratinių valstybių ir autokratinių režimų stiprybę.

„Ar tikime, kad Putinas yra stiprus prezidentas, nepaisant to, kad jis fabrikuoja rinkimus, žudo bet kokią oponuojančią nuomonę ir iš tiesų stiprius ir drąsius. Ar čia yra tikroji stiprybė? Tikroji stiprybė yra turėti drąsos su savo piliečiais diskutuoti akis į akį, kurti sąlygas žiniasklaidai veikti laisvai ir nevaržomai. Stiprybė yra ginti silpniausių ir pažeidžiamiausių visuomenės grupių interesus. Stiprybė yra sąžiningas elgesys su patikėta valdžia“, – tvirtino M. Lingė.

Jis akcentavo, kad I. Šimonytei „niekas negali prikišti nei išasfaltuotų keliukų, nei čekiukų, nei apmokėtų operų su šampaniuku“, turėdamas omenyje buvusio premjero Sauliaus Skvernelio kelio asfaltavimo istoriją, taip pat ir prezidento Gitano Nausėdos pernykšti vizitą su ambasadoriumi miuzikle Londone, dėl kurio šis sulaukė nepalankaus etikos sargų vertinimo.

Anot M. Lingės, minėtas šūkis yra 2020-ųjų Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų devizo „Duok Lietuvai daugiau jėgos“ idėjos tąsa, o I. Šimonytė „gali tęsti Lietuvos stiprinimo viziją“.

„Tad nustokime krūpčioti, kaip sakydavo D. Grybauskaitė, ir telkime jėgas, kad Lietuva būtų stipresnė“, – pabrėžė M. Lingė.

Pati I. Šimonytė, penktadienį kalbėdama apie rinkiminį devizą, sakė taip pat suabejojusi dėl to, kaip bus interpretuotas „stiprios prezidentės“ vaizdinys, ji tvirtino nenorinti sudaryti „viršininko“ įvaizdžio, paprastai siejamo su nedemokratiniais režimais.

„Kažkaip nesinorėjo tokio nesupratimo dėl žodžio „stiprus“. Bet paskui pagavau – tie žmonės yra velniškai silpni, kurie šitaip elgiasi, kurie šitaip lyderiauja, todėl, kad jie visą laiką bando kažką įrodyti kitiems. O žmogus, kuris neturi kažko įrodinėti kitiems, turi savo autoritetą, patirtį, žinias, gebėjimus, ir gali juos pritaikyti, mano supratimu, yra stiprus žmogus, o jeigu stiprūs žmonės yra mūsų valstybės lyderiai, tada ir šalis mūsų yra stipri“, – tvirtino I. Šimonytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Aišku,

Jei esmė tapati,ko čia gėdytis.

Jau net nejuokinga

Konservatorių patryyyyjotai viską žino apie rusiją , apie putiną ir štai prašau : rinkimų šūkiai laaaabai panašūs :) putino - 2018 , o konservatorės Šimonytės - 2024 ? Ir tik nesakykite, kad nežinojote :) žinote kas alkoholikas jų vyriausybėje , kas kuo serga ir t.t :)

Drs

Taip negalima naudoti, dabar viskas kas rusiška yra naikinama, juo labiau kas yra susiję su Putinu - atrodo labai makabriška.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS