Į teisėjų luomą negrąžintas E. Misiūnas apsisprendė: ketina tapti advokatu | kl.lt

Į TEISĖJŲ LUOMĄ NEGRĄŽINTAS E. MISIŪNAS APSISPRENDĖ: KETINA TAPTI ADVOKATU

Prezidentui Gitanui Nausėdai nepaskyrus buvusio vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėju, šis nusprendė siekti advokato karjeros.

„Šią savaitę išlaikiau egzaminą. Dabar reikia Advokatūros tarybos sprendimo mane įrašyti į advokatų sąrašą, tuomet turės būti priesaika, kiti formalumai, o galiausiai – įrašymas į praktikuojančių advokatų sąrašą“, – BNS sakė E. Misiūnas.

Pasak jo, šios procedūros gali užtrukti dar kelis mėnesius.

Buvęs vidaus reikalų ministras teigė kol kas nenusprendęs, kokios srities advokatu norėtų būti.

„Pagal mano mokslinę sritį esu viešosios teisės specialistas, visa administracinė teisė, valstybinis valdymas, valstybės tarnyba, administraciniai nusižengimai. Būdamas teisėju, dirbau kaip baudžiamosios teisės specialistas. Taip pat septynerius metus esu dirbęs teisinės pagalbos centre, kur daug civilinės teisės“, – kalbėjo E. Misiūnas.

„Galvoju, kur mano stiprybė galėtų būti. (...) Bet žiūrėsime, kur nuves likimas, kokia bus pirma, antra trečia byla“, – pridūrė jis.

Teisininkas taip pat teigė dar neapsisprendęs, ar prisijungti prie esamos teisininkų kontoros, ar kurti savąją.

Galvoju, kur mano stiprybė galėtų būti. (...) Bet žiūrėsime, kur nuves likimas, kokia bus pirma, antra trečia byla.

„Turiu keletą pamąstymų, galbūt pas kažką į kontorą. Galvoju galbūt sukurti „Misiūno politinio atšalimo advokatų kontorą“. Gal visai ir neblogai skambėtų. Aišku, nežinau, ar praktiniu požiūriu tai pasiteisintų, ar apskritai galėtų būti toks įregistruotas, bet juokais: kodėl gi ne?“ – svarstė eksministras.

E. Misiūnas Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėju buvo paskirtas 2015-aisiais. 2016 metų gruodį jis tapo vidaus reikalų ministru ir šias pareigas ėjo iki 2019 metų rugpjūčio, po to iki 2020 metų gruodžio mėnesio buvo krašto apsaugos viceministru.

2020 metais E. Misiūnas su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga dalyvavo Seimo rinkimuose ir, kai nebuvo išrinktas, gruodį Nacionalinei teismų administracijai pateikė prašymą iš naujo jį skirti Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėju.

Tačiau prezidentas G. Nausėda netenkino jo prašymo. Prezidentūra tada teigė, kad „asmenys, kurie nutraukė teisėjo karjerą dėl dalyvavimo polinėje veikloje ar paskyrimo į politines pareigas, ir siekia ją atstatyti politinių pareigų netekę“, neatitinka politinio neutralumo principų ir motyvacinių kriterijų.

Praėjus dvejiems metams prezidentas sutiko grąžinti E. Misiūną į teisėjus ir kreipėsi Teisėjų tarybos patarimo, ši davė teigiamą atsakymą. Nepaisant to, G. Nausėda vėl nepaskyrė jo teisėju.

Teisininkas sako teisėju tapti artimiausiu metu nebebandysiantis.

„Kol Prezidentūroje yra šis ponas, kuris ypatingai nepalankus man, tikrai nesiruošiu šitame etape pretenduoti daugiau“, – teigė E. Misiūnas.

„Kiek galima tyčiotis iš manęs šituo požiūriu?“ – pridūrė jis.

Dėl nesugrąžinimo į teisėjų luomą buvęs ministras bylinėjasi teismuose, dėl šios situacijos Lietuvą jis apskundė ir Europos Žmogaus Teisių Teismui.

E. Misiūnas taip pat bylinėjasi dėl Vyriausybės strateginės analizės centre patirto psichologinio smurto, dėl neteisėto atleidimo kilusios žalos, sumažinto papildomo darbo užmokesčio.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Grita.

Apsivalyti reikia. Palaikau prezidento sprendimą.

anonimas

kaip ministras buvo labai silpnas vadovas. Silna komanda buvo, surinkti politikai iš valstiečių partijos. Jokių gerų sprendimų nebuvo padaryti plaukė pasroviui ir tiek.

dabartiniai advokatai

yra gryni komersantai. Jei byloje gauni valstybinį nemokamą advokatą žinok tas pats kas be jo - byla užkoduota pralaimėjimui..Na o ir iš apmokamų advokatų nei vieno Lietuvoje negirdėjau tikrai gero. Anksčiau dar buvo viens-kits o dabar vakuumas. Nu žodžiu, teisėsaugos mutacijų grimasos ir jos supuvusi išvaizda..:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS