Į URM iškviestas ambasadorius: išreikštas Lietuvos nepritarimas Rusijos politikai | kl.lt

Į URM IŠKVIESTAS AMBASADORIUS: IŠREIKŠTAS LIETUVOS NEPRITARIMAS RUSIJOS POLITIKAI

  • 11

Penktadienį į Užsienio reikalų ministeriją buvo iškviestas Rusijos Federacijos ambasadorius Lietuvoje Aleksejus Isakovas, kuriam buvo išsakytas Lietuvos nepritarimas dėl Rusijos vykdomos užsienio politikos ir žmogaus teisių pažeidimų.

Susitikime išreikštas gilus Lietuvos susirūpinimas dėl Rusijos kariuomenės telkimo prie Ukrainos sienų ir nelegaliai aneksuotame Kryme, pasikėsinimo nunuodyti Rusijos opozicionierių Aleksejų Navalną bei jo neteisėtą įkalinimą, agresyvios ir žalingos Rusijos veiklos ir nepriimtino elgesio tarptautinėje erdvėje, įskaitant kibernetines atakas, kišimąsi į JAV ir kitų šalių rinkimus bei finansuojant prieš JAV karius Afganistane nukreiptas veiklas.

Ukraina kaltina Rusiją telkiant tūkstančius karių prie rytinės sienos, taip pat aneksuotame Kryme. Pranešimų apie pajėgų telkimą pasirodė Ukrainos rytuose įsiplieskus kruviniems susirėmimams su Rusijos remiamais separatistais.

Savo ruožtu Maskva sako dislokavusi karių palei savo vakarinę sieną pratyboms, reaguodama į grėsmę keliančius NATO veiksmus.

Baltieji rūmai praėjusią savaitę pranešė, kad rusų karių šalia Ukrainos sienos dabar dislokuota daugiau nei bet kuriuo metu nuo 2014 metų, kai įsiplieskė konfliktas Maskvai užėmus Krymo pusiasalį.

Ukraina kovoja su prorusiškais separatistais šalies rytinėje dalyje nuo 2014 metų, kai Maskva aneksavo Krymą.

Kijevas ir Vakarai kaltina Rusiją remiant separatistus kariais ir ginklais. Maskva kaltinimus neigia.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos užsienio reikalų ministrai – Gabrielius Landsbergis, Edgaras Rinkevičius ir Eva-Maria Liimets (Eva Marija Lymets) – ketvirtadienį lankėsi Kijeve, siekdami parodyti solidarumą, augant įtampai su Rusija.

Be kita ko, JAV ketvirtadienį paskelbė ekonomines sankcijas Rusijai ir nurodė išsiunčiančios 10 rusų diplomatų dėl Kremliaus kišimosi į Jungtinių Valstijų rinkimus, didelės kibernetinės atakos ir kitos priešiškos veiklos.

Kiek vėliau panašų žingsnį žengė ir Lenkija, kuri paskelbė išsiunčianti tris Rusijos diplomatus dėl, anot Varšuvos, Maskvos „priešiškų veiksmų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

tam --idomu -- jei esi pydaras paprastasis--viena suma

jei gejusprofesionalas --visiskai kita, Femen lezbem su tatuojruotais papais - moka dvigubai

o rusu ambasadorius nepasiunte

nax...j lietuvos URM debildauniu ????

idomu

Kiek duoda jawru uz pastovejima su plakatu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS