Imuniteto netekusiam P. Gražuliui STT pareiškė įtarimus dėl piktnaudžiavimo | kl.lt

IMUNITETO NETEKUSIAM P. GRAŽULIUI STT PAREIŠKĖ ĮTARIMUS DĖL PIKTNAUDŽIAVIMO

Teisinės neliečiamybės netekusiam Seimo nariui Petrui Gražuliui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, antradienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Anot STT, ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad P. Gražulis nuo 2015 metų gegužės iki 2017 metų vasario iš įmonės „Judex“ siekė gauti ir gaudavo turtinę naudą, neteisėtai veikdamas šios bendrovės interesais ir siekdamas, kad bendrovei dėl nustatytų pažeidimų nebūtų uždrausta eksportuoti produkciją į užsienį.

„Manoma, kad tokiais savo veiksmais Seimo narys sistemingai, ilgą laiką naudojosi savo, kaip aukščiausios valdžios atstovo, statusu ir įtaka, menkino užimamų pareigų prestižą, Lietuvos Respublikos Seimo bei Seimo nario autoritetą, pažeidė Konstitucijoje įtvirtintus principus ir sulaužė Seimo nario priesaiką – dėl to valstybė patyrė didelę neturtinę žalą“, – teigiama STT pranešime.

Anksčiau pranešta, kad P. Gražulis padėjo tvarkyti šaldytus maisto produktus gaminančios bendrovės „Judex“ problemas, kai Rusijos pareigūnai 2015 metais šios įmonės produkcijoje rado listerijos bakterijų.

Prokurorai teigė, kad padėdamas įmonei „Judex“ politikas ne kartą skambino Lietuvos ir Rusijos pareigūnams, dėl „Judex“ problemų buvo nuvykęs į Rusijos Karaliaučiaus sritį, kad paveiktų Rusijos pareigūnus, ragino verslininkus duoti kyšius, prašė pažeisti galiojančias tvarkas, o iš „Judex“ už tai gavo turtinės naudos.

Pasak tarnybos, Kauno apylinkės teismas pernai gegužę atleido nuo baudžiamosios atsakomybės tuometinį bendrovės vadovą Rimantą Kičą, jam pripažinus savo kaltę.

Teisinę P. Gražulio neliečiamybę Seimas panaikino gruodžio viduryje, po generalinio prokuroro Evaldo Pašilio kreipimosi.

Seimas anksčiau du kartus nedavė sutikimo traukti P. Gražulio atsakomybėn dėl jo veiksmų per seksualinių mažumų eitynes, taip pat dėl piketo prie prokuroro namų, vieną kartą – šioje „Judex“ byloje.

Pats P. Gražulis kaltinimus neigia ir tvirtina, kad ši byla yra politinis susidorojimas.

Prokurorai dar 2016 metais siekė P. Gražulį apklausti kaip specialųjį liudytoją, bet jis atsisakė duoti parodymus.

Ikiteisminį tyrimą byloje atlieka STT Centrinės tyrimų valdybos pareigūnai, tyrimą kontroliuoja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad už piktnaudžiavimą asmuo gali būti baudžiamas bauda ar laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

klaipėdietei

nors nemanau, kad esi vietinė, pravažiuojančiųjų daug... apie cirką: tai taip, be abejo, sutinku, klounus paliko, nes suseno, scenai nebetinka, atvežti nauji ir naujos pakabos po Seimą vaikšto... seno tokio ir nebemadingo modelio, su kaulėtais pasturgaliais, bjaurių akių, o akys - sielos veidrodis...ir tave kaip nudėvėtą ryškiai paliko, kaip susenusią žuvėdrą, nutriušai, išdžiūvai ir dabar karksi... eik užkąsk ko nors, papilnėsi, nebūsi tokia atgrasi ir užrūgus//

kad sukruto...

šis žmogus juk pradėjo bylinėtis dėl seimūnų nusikaltimų, kai įdarbindavo net Seime savo dukras --- ir kas dėl to vyko po to, pvz, vienos narkomanės graudi istorija, kažkokia "butelytė" ar "šubytė" buvo sudegusi Seime - užkietėjus narkašė vieno buvusio padugnių atstovo duktė, paskui progai pasitaikius jie "kilo" iki tam tikrų postų, net Seimo nario kėdutės...juk Gražulis šituos užjudino. Ar suvokiat, ką reiškia užjudint narkodilerius ir narkašes Seime, kitur, jų daug politikoj, ministerijose, versluose - pakabinti ant kokaino praktiškai vos ne visi uabiukų vadukai, ką jau kalbėt apie "mianinykus", "dizaiiniaerrrres". Ant Gražulio užvirs visu svoriu ne tik STT. Lizdas visų tų dilerių yra Asilyno univerkė - jie ir STT "TARNAUTOJUS" rengia, ir ...rorus, ...teisėjus - jų vaikai ir jie patys su retom išimtim "ant adatos", kaip ir nagleikių šeimikė...

Na

niekaip neina sudorot šito kietakačio. Nieko, vistiek koservu lervos per laiką suės.Dar ne tokius suėdė(Vėsaite, Narkevičių ir t.t.). Jie tą meną gerai įvaldę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS