Seime kaupiasi pykčio debesys – prašo ir maisto, ir alkoholio: karcerio bado ritmas | kl.lt

SEIME KAUPIASI PYKČIO DEBESYS – PRAŠO IR MAISTO, IR ALKOHOLIO: KARCERIO BADO RITMAS

  • 12

Išalkusiame Seime kaupiasi pykčio debesys. Net Sveikatos reikalų komitetas imasi aiškintis, kodėl parlamente užsidarė visos kavinės ir tiek parlamentarai, tiek jų padėjėjai, tiek kiti darbuotojai turi nešiotis maisto dėžutes. Vienas siūlymų – vėl leisti Seime alkoholį. Esą tada tiekėjams čia veikti apsimokėtų, pasakojama LNK reportaže.

Seimo narė Rimantė Šalaševičiūtė sutiko parodyti, ką valgys pietums – silkę su savame darže augintomis bulvėmis. Remigijus Žemaitaitis – gurmaniškai – į Seimą nešasi kalmarų salotas. Tokiems kaip Seimo vicepirmininkui Pauliui Saudargui, kurie savo dėžučių neatsinešė, maistui užsakyti pastatyti aparatai.

Seime nepasitenkinimas tvyro jau ne pirmą dieną. Kur pavalgyti čia būdavo net ekonominės blokados laikais.

„Veikė restoranas ir dvi kavinės“, – teigė Seimo narys Audronius Ažubalis.

O dabar nėra net kur kavos pakviesti, kai atvyksta svečiai iš užsienio ir rinkėjai iš rajonų.

„Mano žiniomis, mes vienintelis toks parlamentas Europoje“, – tęsė A. Ažubalis.

Problemos imasi Seimo Sveikatos reikalų komitetas.

„Kokią įtaką darbuotojų sveikatai gali daryti mažas judėjimas, nereguliarus maitinimas, nepakankamas skysčių vartojimas?“ – kalbėjo komiteto narys.

Buvęs tiekėjas pasitraukė, nes jam čia veiklos vykdyti neapsimokėjo. Tada Seimas skelbė naują konkursą, bet į jį neatsiliepė nė vienas tiekėjas. Kodėl taip susiklostė svarsto ir Seimo valdyba. Kancleris sako, kad dėl reguliavimo.

„Esu labai mažai vartojantis šių gėrimų, bet dirbdamas ir Stanfordo universitete, ir Danijos universitete turėdavome ir penktadienio vyną, ir penktadienio alų“, – sakė Seimo kancleris Modestas Gelbūda.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Uždrausti prekybą alkoholiu Seime sugalvota 2008 metais, prie tuomečio Seimo pirmininko Arūno Valinsko. 2017 metais „valstiečiai“ ėjo dar toliau ir uždraudė alkoholį į Seimą net atsinešti, nors vis tiek atsinešdavo.

2022 metais Seimui likus ir be alkoholio, ir be maisto liberalų seniūnas siūlo alkoholį grąžinti. Tikisi, kad sugrįžtų ir maistas.

„Mintį pasakiau, kancleris išgirdo, tegul dabar galvoja“, – sakė Eugenijus Gentvilas.

Matyt, liberalai turi rimtų problemų dėl vartojimo. Kelčiau prielaidą, kad gal yra priklausomi, kad jie čia negali kelių valandų išbūti negėrę.

„Valstietis“ Aurelijus Veryga – kategoriškai prieš.

„Matyt, liberalai turi rimtų problemų dėl vartojimo. Kelčiau prielaidą, kad gal yra priklausomi, kad jie čia negali kelių valandų išbūti negėrę“, – teigė A. Veryga.

„Jeigu A. Veryga galvoja, kad jeigu jau yra alkoholio, tai gers, prisigers ir voliosis Seimo salėje, tai toks rusiškas supratimas“, – tęsė E. Gentvilas.

„Darbo vietoje reikia dirbti, o ne gerti. Liberalams gal atrodo kitaip“, – kalbėjo A. Veryga.

„Jeigu Seimo nariai čia negavę pavalgyti vaikščios į kavines ir restoranus pietauti, ten juk yra alkoholio, tai jie turbūt prisigers“, – teigė E. Gentvilas.

A. Veryga siūlo Seimui geriau samdyti savo virėjas. Seimo vicepirmininkas P. Saudargas sako, kad išeičių ieškoma.

„Kancleris pažadėjo, kad jis turi naujų minčių ir idėjų, kaip išspręsti šią problemą. Manau, kad artimiausiomis savaitėmis mes sužinosime, bet problema turi būti išspręsta“, – kalbėjo P. Saudargas.

Jeigu prabiltų, Seimo kavinių sienos daug ką papasakotų. Buvo laikai, kai čia vykdavo ne tik pietūs, bet ir pobūviai. Net per posėdžius. Su kokteiliais ir keptais paršeliais. Dabar liko tik vaizdingi palyginimai.

„Karcerio bado ritmas, nebeduoda valgyti“, – sakė E. Gentvilas.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

daug žmonių nešasi pietus, nes pavalgyti nėra kur

O jei yra kur - dantis išsilaužysi į kainą. Tik seimo skatynom viskas pigu. Dar ir Napoleonu užsigerti.

PASISAKYMAS

Daug dirbančiųjų neturi kavinių darbo vietoje. Ir seimūnai nenumirs, nueis į šalia esančias kavines pavalgyti. Gal supras, kiek paprastam žmogeliui atsieina pietūs, o juk atlyginimai skiriasi kartais. Alkoholio jiems reikia ??? Tai pradėkim ir mokyklos valgykloje alkoholiu prekiauti. Juk pedagogai neprisigers, o tik 50 gramų konjako nuims stresą...

Milda

Jei dar negirti visokius kuriozinius įstatymus (ar jų pataisas) priiminėja, tai kas bus, kai per pietus alkoholio paragaus. Kokių dar „kosminių“ įstatymų prikurs?! Baisu gyventi darosi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS