Įsibėgėjančioje JT vadovo rinkimų kampanijoje D. Grybauskaitės nebus | kl.lt

ĮSIBĖGĖJANČIOJE JT VADOVO RINKIMŲ KAMPANIJOJE D. GRYBAUSKAITĖS NEBUS

  • 7

Nevyriausybinių organizacijų potencialia kandidate į Jungtinių Tautų generalinio sekretoriaus pareigas įvardyta Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė į šį postą nekandidatuoja, nors įsibėgėjančioje kampanijoje ją mini kelios nevyriausybinės organizacijos, pranešė prezidentės atstovė atstovai.

„Prezidentė nekandidatuoja“, - BNS sakė Daiva Ulbinaitė.

Jungtinių Tautų generaliniai sekretoriai įprastai būdavo parenkami užkulisinėse derybose tarp didžiųjų pasaulio šalių, tačiau šiemet pirmą kartą valstybės pakviestos viešai iškelti savo kandidatus.

Už skaidrų rinkimų procesą ir kandidates moteris pasisakančios įtakingos nevyriausybinės organizacijos (WomanSG.org, 1for7billion.org) tarp kandidatų įvardijo ir D.Grybauskaitę, vis garsiau skambant raginimams į postą parinkti moterį iš Rytų Europos. Tačiau dauguma stebėtojų mano, kad D.Grybauskaitė turbūt sulauktų Rusijos veto.

Jungtinių Tautų Tautų Generalinės Asamblėjos ir Saugumo Tarybos pirmininkai gruodžio mėnesį paragino valstybes nares iš anksto pristatyti kandidatus. Pirmieji klausymai numatomi kovo ir balandžio mėnesiais.

JT generalinio sekretoriaus  pareigas nuo 2007-ųjų eina korėjietis Ban Ki-moonas (Ban Kimunas). Jo kadencija baigsis 2016-ųjų gruodžio 31-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kaunietis

Pagaliau ja pastate į vieta

troliams

gaila, kad nekandidatuos D.Grybauskaitė, kuri vienintėlė puikiai kalba angliškai, labai gerai išmano ekonomiką ir politiką. O ką, andriukaitis, tupėdamas dabartiniame maisto komisaro poste, neužtraukė gėdos Lietuvai, bet vis tiek geriau toks kaip jis? Su tokiais bukapročiais, kaip save vadinantis "lietuvis" ar "666" Lietuva tikrai pasirinks bet kokį, svarbu, kad būtų raudonas ir pritartų ruskynas, kuris, deja, turi veto balsą. kaip gi galima apskritai ruskynui, užpuolusiam ir aneksavusiam svetimos valstybės regionus, leisti likti JT nariu.

lietuvis

pagaliau nedarys Lietuvai gedos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS