Išrinkta nauja Teisėjų taryba | kl.lt

IŠRINKTA NAUJA TEISĖJŲ TARYBA

  • 3

Penktadienį Vilniaus rajone vykusiame Visuotiniame teisėjų susirinkime išrinkta nauja Teisėjų taryba – jos nariais tapo įvairių Lietuvos teismų atstovai.

Teisėjų kandidatūras į Teisėjų tarybą iškėlė ir rinko susirinkimo dalyviai.

Po tris atstovus išrinkta iš Aukščiausiojo, Apeliacinio ir Lietuvos vyriausiojo administracinio teismų.

Baigus skaičiuoti balsus, naujosios Teisėjų tarybos nariais paskelbti Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjai Algis Norkūnas, Egidijus Laužikas, Artūras Pažarskis, Lietuvos apeliacinio teismo teisėjai Aloyzas Kruopys, Gintaras Pečiulis, Vigintas Višinskis, Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjai Ramūnas Gadliauskas, Artūras Drigotas, Arūnas Sutkevičius, pranešė Nacionalinė teismų administracija.

Teisėjų tarybos nare taip pat tapo Vilniaus apygardos teismo teisėja Neringa Švedienė, Kauno apygardos teismo pirmininkas Nerijus Meilutis, Klaipėdos apygardos teismo teisėjas Zigmas Pocius, Šiaulių apygardos teismo pirmininkas Vytautas Kursevičius, Panevėžio apygardos teismo pirmininkas Artūras Ridikas, Šiaulių apygardos administracinio teismo teisėjas Žanas Kubeckas.

Į Teisėjų tarybą taip pat išrinkta Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininkė Loreta Braždienė, Kauno apylinkės teismo pirmininkas Darius Kantaravičius, Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėja Audronė Gaižutienė, Šiaulių apylinkės teismo pirmininko pavaduotojas Arūnas Bartkus, Ignalinos rajono apylinkės teismo teisėja Irena Vapsvienė.

Pagal pareigas į Teisėjų tarybą taip pat pateko Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Rimvydas Norkus, Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas Algimantas Valantinas ir Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo pirmininkas Irmantas Jarukaitis.

Naujai išrinktos Teisėjų tarybos posėdyje paaiškės, kas taps šios teismų savivaldos institucijos pirmininku.

Teisėjų taryba yra vykdomoji teismų savivaldos institucija, užtikrinanti teismų ir teisėjų nepriklausomumą, ją sudaro 23 nariai.

Taryba motyvuotai pataria prezidentui dėl teisėjų skyrimo, paaukštinimo, perkėlimo ir atleidimo iš pareigų, dėl teismų pirmininkų, pirmininkų pavaduotojų, skyrių pirmininkų skyrimo ir atleidimo iš pareigų, taip pat motyvuotai pataria prezidentui dėl teisėjų skaičiaus teismuose nustatymo ar pakeitimo.

Teisėjų taryba taip pat sudaro Pretendentų į teisėjus egzamino komisiją, tvirtina Pretendentų į teisėjus egzamino komisijos nuostatus, egzamino programą, kt.

Teisėjų tarybos nariai slaptu balsavimu renka ir skiria Teisėjų etikos ir drausmės komisijos narius teisėjus, iš visų šios komisijos narių renka komisijos pirmininką ir šio įstatymo nustatytais pagrindais atšaukia juos iš pareigų, tvirtina Teisėjų etikos ir drausmės komisijos nuostatus, slaptu balsavimu renka Teisėjų garbės teismo narius ir šio įstatymo nustatytais pagrindais atšaukia juos iš pareigų.

Vykdomoji teismų savivaldos institucija taip pat tvirtina Teisėjų garbės teismo nuostatus, išklauso Teisėjų etikos ir drausmės komisijos, Teisėjų garbės teismo veiklos ataskaitas, turi teisę siūlyti iškelti drausmės bylą teisėjui, tvirtina Teisėjų veiklos vertinimo tvarkos aprašą ir Nuolatinės teisėjų veiklos vertinimo komisijos nuostatus, nagrinėja skundus dėl teisėjų veiklos vertinimo rezultatų; sudaro Nuolatinę teisėjų veiklos vertinimo komisiją.

GALERIJA

  • Išrinkta nauja Teisėjų taryba
  • Išrinkta nauja Teisėjų taryba
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nijolė

Noriu paklausti o kur visuomenės atstovai? Kodėl neleidžiama teismų darbe, svarstymuose dalyvauti visuomenės atstovams? Pagarbiai Lietuvos Žmogaus teisių gynimo asociacijos pirmininko pavaduotoja Nijolė Orentaitė

Puiku

Vyrai, gerai.Kas bus toliau,jei mūsų vaikus gyvenimui ruoš darželiai?Kokie be meiles o reikalu išaukleta pavirs tauta. Ar pagalvoja tos moterys kurios spraudžiasi į aukštas pareigas?Ar ne laikas sustabdyti kieno tai sukurtas iliuzijas/Reikia gyvenime sustatyti viską į savo vietas,jei nenorime išnykti.

Anonimas

19 vyrų, 4 moterys. Diskriminacija {?}

SUSIJUSIOS NAUJIENOS