Įvertino pasikeitimus premjerės komandoje: lopomos akivaizdžios skylės URM | kl.lt

ĮVERTINO PASIKEITIMUS PREMJERĖS KOMANDOJE: LOPOMOS AKIVAIZDŽIOS SKYLĖS URM

Politologai nelinkę sureikšminti pokyčių premjerės Ingridos Šimonytės komandoje. Mykolo Romerio universiteto (MRU) Komunikacijos fakulteto docentas dr. Virgis Valentinavičius mano, kad dviejų patarėjų pasitraukimas iš pareigų yra daugiau techninio personalo persistumdymas, neturėsiantis didelės įtakos ministrės pirmininkės komandai.

Kita vertus, svarsto politologas, pasikeitimai akivaizdžiai sustiprins Užsienio reikalų ministerijos komunikaciją.

Praėjusią savaitę pranešta, kad nuo rudens prie užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio politinės komandos kaip viceministras jungiasi šiuo metu premjerės I. Šimonytės patarėjo pareigas einantis Jonas Survila. Taip pat iš darbo Vyriausybėje traukiasi patarėja ryšių su visuomene klausimais Rasa Jakilaitienė.

„Sakyčiau, tai yra daugiau patarėjų korpuso techninio personalo persistumdymai. Jie kažkokios ypatingos politinės reikšmės neturi. Vienas akivaizdus tikslas yra sustiprinti užsienio reikalų ministro komandą, kuriai labiau trūko komunikacinių gebėjimų, kuriai reikia kur kas profesionaliau ir dažniau bendrauti su spauda. Tai, manau, po šių pokyčių šitas frontas pagerės. O premjerės komandoje tokių trūkumų kaip ir nėra, todėl ką nors daugiau čia įžiūrėti labai sunku“, – pokyčius komandoje apibendrino V. Valentinavičius.

Iš tiesų pagaliau, nors ir labai pavėluotai, bet buvo sureaguota į problemas, kurios buvo aiškios pastaruosius bent jau metus.

Tokios pat nuomonės laikosi ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) docentas Ignas Kalpokas. Vis dėlto, pažymi jis, pasikeitimai Užsienio reikalų ministerijoje galėjo būti įgyvendinti jau anksčiau.

„Kalbant apie Survilą ir panašius persistumdymus Užsienio reikalų ministerijoje, tai iš tiesų pagaliau, nors ir labai pavėluotai, bet buvo sureaguota į problemas, kurios buvo aiškios pastaruosius bent jau metus“, – teigė I. Kalpokas.

Būsimasis viceministras J. Survila kuruos strateginę komunikaciją, užtikrins tarpinstitucinį bendradarbiavimą, ministro strateginių projektų, iniciatyvų koordinavimą bei įgyvendinimą. I. Kalpokas pažymi, kad būtent tarpinstitucinio koordinavimo ministerijoje ir trūko.

„Tą mes matėme dar „Belaruskalij“ istorijoje, kai tarp Užsienio reikalų ministerijos ir Susisiekimo ministerijos nebuvo visiškai koordinacijos, tą mes matėme ir Kaliningrado sankcijų kontekste, kai su komunikacija buvo labai prastai. Mes iš esmės leidome nuo pat pradžių Rusijos pusei diktuoti istoriją ir, natūralu, kas pirmasis primeta savo pasakojimą, tas turi ir iniciatyvą. Tai šiuo atveju, aš manau, kad pagaliau, nors metais per vėlai, lopomos akivaizdžios skylės“, – teigė I. Kalpokas.

Kita vertus, vykstant pokyčiams ministrės pirmininkės komandoje, I. Kalpokui nerimą kelia tai, kad Vyriausybės kanceliarijos Komunikacijos departamentas šiuo metu vis dar yra be vadovo.

„Natūralu, kai yra neužpildytos gana svarbios pareigos, tai vėlgi stringa ir pats darbo organizavimas, ir iš tiesų matome, kad to tokio koordinavimo tiek Vyriausybės skirtingų departamentų bendradarbiavimo, tiek bendradarbiavimo su ministerijomis pritrūksta. Todėl mes turime situaciją, kai tiek premjerei, tiek atskiriems ministrams reikia paskubomis rankioti galus ir žiūrėti, kur kas iki galo nepadaryta. Čia ir „Perlas Energija“ istorija. Staiga visiems grįžus iš atostogų reikia per galvą verstis ir žiūrėti, kurioje vietoje kas čia ko nesužiūrėjo“, – atkreipė dėmesį politologas.

Tuo tarpu V. Valentinavičius mano, kad Komunikacijos departamento vadovo paieškos yra labiau techninis klausimas, todėl sunku jame įžiūrėti politinę prasmė.

„Tai yra techninė pozicija, kuri faktiškai neturi jokios politinės reikšmės. Vieną biurokratą pakeis kitas biurokratas ir tuo viskas pasibaigs, tai čia irgi sunku įžiūrėti politinę prasmę“, – komentavo V. Valentinavičius.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę pranešta, jog nuo rudens prie užsienio reikalų ministro G. Landsbergio politinės komandos kaip viceministras jungiasi J. Survila. Jis šiuo metu eina premjerės I. Šimonytės patarėjo pareigas.

Būsimasis viceministras kuruos strateginę komunikaciją, užtikrins tarpinstitucinį bendradarbiavimą, ministro strateginių projektų, iniciatyvų koordinavimą bei įgyvendinimą. J. Survila taip pat bus atsakingas už Lietuvos atsparumo išorės grėsmėms stiprinimą.

Taip pat sekmadienį informuota apie dar vienus pokyčius premjerės komandoje – iš pareigų traukiasi patarėja ryšių su visuomene klausimais Rasa Jakilaitienė. Ji teigė, kad „apsisprendimui nebeužimti politinio pasitikėjimo pareigų įtakos turėjo vyro Edmundo karjeros planai“.

GALERIJA

  • Įvertino pasikeitimus premjerės komandoje: lopomos akivaizdžios skylės URM
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

VYT LAUK

Vyt lauk landsbergini NEVISPROTI.. Vyt lauk ir SUGRAZINTI i biudzeta MILIJONUS ,,,biznelio,,. Kiek galima parazituot biudzeto saskaita ???

Anonimas

Kol valdziaja bus setonyte su konservais ir NETEISIETAI isrinktas salies vadovas KGB pilkasis kardinolas kupriukas muzikantas lanbirka senis tol Lietuvelies neatsigaus jau diaugiau kaip 30 metu laisvi bet givenam vis BLOGIAU!!!

Lina

Tokios vyriausybės politikos niekuo neužlopysi. Tiesiog juokinga situacija, juokingi ir politikos komentatoriai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS