Įvertino Prezidentūros nesidalijimą informacija su Vyriausybe: situacija – skandalinga | kl.lt

ĮVERTINO PREZIDENTŪROS NESIDALIJIMĄ INFORMACIJA SU VYRIAUSYBE: SITUACIJA – SKANDALINGA

  • 12

Buvęs premjeras Gediminas Kirkilas sako, kad taip nėra buvę anksčiau, nepaisant visų įtampų su buvusiais šalies vadovais, informuoja „Žinių radijas“. Taip jis komentuoja faktą, kad Prezidentūra neinformavo Vyriausybės apie pirmąjį Angelos Merkel ir Aliaksandro Lukašenkos pokalbį dėl įtampos Baltarusijos pasienyje su Lenkija ir Baltijos šalimis.

„Aš manau, kad situacija yra skandalinga. Mano požiūriu, jeigu yra krizė, o čia yra tam tikra prasme užsienio politikos krizė – ir pasienyje ir dar kitas mes turime krizes, tai Prezidentūra, Vyriausybė ir Seimas turi dirbti kaip štabas, čia visiškai akivaizdu. Dabar galima klausti, kas labiausiai atsakingas. Labiausiai atsakingas yra tas, kuris turi aukščiausias pareigas – šiuo atveju prezidentas. Jis turi nepaisyti visų politinių nesutarimų, trys metai dar iki rinkimų, reikia siekti sutarimo“, – situaciją komentavo G. Kirkilas.

Pasak politiko, niekada nebūna, kad visose šalies institucijose yra vienos partijos atstovai. „Net jeigu ir vienos partijos, ir tai nesutaria. Bet niekada Lietuvoje nebuvo taip, kad užsienio politikos, saugumo klausimais mes turėtume kažkokias visiškai nesuprantamas peštynes. Nesidalinti informacija, mano požiūriu, yra tikrai didžiulis pažeidimas, nes Konstitucija įpareigoja prezidentą dirbti kartu su Vyriausybe“, – laidoje „Aktualusis interviu“ kalbėjo G. Kirkilas.

„Jums būnant premjeru kada nors buvo iškilę tokių problemų ir dar kai buvote su socialdemokratais, socialdemokratų kitiems premjerams kada nors yra buvę tokių situacijų?“ – G. Kirkilo klausė laidos vedėja.

„Niekada nėra buvę. Nors buvo kažkuria prasme krizinių situacijų, pavyzdžiui, Gruzijos okupacija, bet visada su Valdu Adamkumi vienas kitą informuodavome, ką žinodavome. O žinodavome kartais ir skirtingą informaciją – čia buvo šventas reikalas ja pasidalinti, pasitarti ir priimti bendrus sprendimus“, – prisiminė G. Kirkilas.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Absoliuti

Nepagarba banko klerkui,idiotas ir tiek.

Jonas.

Pagarba p.Prezidentui.Dziaugemes,kad p.Prezidentas sugeba apginti valstybes interesus,neleisdamas musu valstybes smulkiems konservatoriskiems klapciukams ,savo klastingu aklumu pakenkti santykiams su garbiais kaimyniniu saliu vadovais.

Rašytojas

Prezidentui už melavimà reikia organizuoti apkaltà,nes juo nebegalime tikėti,o ponià Skaisgirytę atleisti iš patarėjos pareigû .Gėda prezidentūrai .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS