Įvertino ginčą dėl prabangių pusryčių JAE: vulgari propaganda, o ne rimta parlamentine kontrolė | kl.lt

ĮVERTINO GINČĄ DĖL PRABANGIŲ PUSRYČIŲ JAE: VULGARI PROPAGANDA, O NE RIMTA PARLAMENTINE KONTROLĖ

  • 36

Vulgari propaganda, o ne rimta parlamentine kontrolė – taip Agnės Širinskienės skaičiavimus, kiek kainavo ministrės Aušrinės Armonaitės ir premjerės Ingridos Šimonytės pusryčiai Dubajuje, pavadino politologė Rima Urbonaitė, praneša Info diena.

„Šioje istorijoje didžiausia problema turbūt yra tai, kad opozicija šiuo metu turėtų dirbti savo darbą, dirbti prie biudžeto, dirbti prie parlamentinės kontrolės klausimų, tačiau panašu, kad parlamentinę kontrolę „valstiečiai“ suvokia kaip „propaganda vulgaris“. Kodėl aš būtent taip vertinu? Dėl to, kad matau akivaizdžią situaciją, kad mes turime nepatvirtintus faktus. Kitaip tariant, buvo leista suprasti, kad premjerė su ministre užkandžiavo prie pusrytėlių su dar keliais žmonėmis ir už tai mes visi paklojome beveik 5 tūkst. eurų. Paskui vaizdas atsiskleidžia visai kitoks – premjerė su ministre ten net nebuvo, kalbame ne apie pusrytėlius, o apie keturių valandų renginį su 138 dalyviais, su įvairia technika, kuri reikalinga renginių aprūpinimui ir pravedimui. Kyla klausimas, ar mes dabar tikrinsime faktus ir taip pateiksime informaciją?“ – šnekėjo R. Urbonaitė.

Esą A. Širinskienė, pamačiusi A. Armonaitės pateiktus faktus sakė, kad „mano istorijos tai anaiptol nesugadino, priešingai – tik patvirtino faktą, kad kotletukas J. Narkevičiaus lėkštėje buvo rastas, o savo pačių vadovautos delegacijos lėkštėje ir krislo (pusryčių kiaušinio) nesimato“. Tačiau politologė R. Urbonaitė tokius pasakymus vėlgi vertino kaip propagandą:

A. Širinskienė visiškai ignoruoja faktus, kurie jai buvo pateikti ir elementariai bando nusukti kalbą, vėl sumaldama visus faktus.

„Tai – dar toliau „propaganda vulgaris“, dėl to, kad A. Širinskienė visiškai ignoruoja faktus, kurie jai buvo pateikti ir elementariai bando nusukti kalbą, vėl sumaldama visus faktus. Aš atkreipsiu dėmesį: nei ponia A. Širinskienė, nei kiti „valstiečių“ frakcijos nariai, kurie šita dezinformacija dalijosi visiškai nekreipdami dėmesio į atskiras eilutes, nesugeba net reaguoti į komentarus ir yra palikę šituos post‘us „kaboti“ dėl labai paprastos taktikos – kai tu paleidi antį, tu leisk jai skristi, nes paskui ta antis nebus taip lengvai nušaunama su visais paneigimais. O kol ji skrenda, ji pridergs labai stipriai“, – sakė politologė.

„Man atrodo, kad šiuo atveju A. Širinskienė puikiai sukasi, nes kol kas aš mačiau kai kurių, ne A. Širinskienės, bet jos kolegų, pareiškimus, kad „žiūrėkite – situacija analogiška“. Bet ką jie daro? Jie nesugeba pateikti nė vieno dokumentėlio. O ta faktologija, kurią mes žinome iš J. Narkevičiaus kotletų istorijos, ji gerokai skiriasi – mes nekalbame apie beveik 140 renginio dalyvių ir jokių įrodymų ten nebuvo pateikta. Man atrodo, kad reikėtų turėti truputėlį padorumo ir prisiminti, kad klysti yra visai žmogiška, bet tokiu būdu vykdyti parlamentinę kontrolę, dezinformuojant visuomenę, man atrodo, nėra etiška“, – teigė R. Urbonaitė.

Anot politologės, visuomenė labiau išgirs A. Širinskienės balsą: „Be jokios abejonės, ponios A. Širinskienės antis skrenda jau ilgesnį laiką, pasieks didesnę auditoriją, nes, kaip ir sakiau, yra propagandinė technika – tu gali paleisti antį, net jeigu žinai, kad ji su rimtu broku, bet ką tu paleidi pirmą, tas pasklinda plačiau, nes paskui visi kiti jau važiuoja tik iš paskos. Dėl to kartais yra taikoma technika paleisti tas antis, nes paskui paneigimo taip stipriai niekas neišgirs kaip pirminio pranešimo. Kiek jūs matėte įvairių paneigimų, kuriuos galima prisiminti? Jie yra formalūs ir nieko neverti“.

Panašu, kad paskutiniu metu „valstiečiai“ labai stipriai pradėjo šaudyti sau į kojas.

„Tos istorijos kartojasi. Panašu, kad paskutiniu metu „valstiečiai“ labai stipriai pradėjo šaudyti sau į kojas. Man sunku suprasti, kodėl „valstiečiai“ neišnaudoja savo potencialo, kurį turi (beje, A. Širinskienė pati turi didžiulį potencialą), ir jį eikvoja tokioms istorijoms, užuot vykdę labai rimtą ir gerą parlamentinę kontrolę, nes kur darbuotis – erdvės tikrai yra. Deja, ji teikia prioritetą visiškam politiniam kičui. Aš bijau, kad nors kiek kritiškesnis rinkėjas gali pradėti kelti klausimą: politikai, kodėl jūs taip dirbate ir ar jūs tikrai atstovaujate mano interesams? Jeigu bus toliau taip žaidžiama, bijau, kad gali ir prisižaisti „valstiečiai“, – kalbėjo R. Urbonaitė.

„Ši opozicija labai pasižymi tuo, kad ji yra gana pakrikusi, nekonsoliduota, jiems labai sunku susitarti. Kaip ir daugelis ankstesnių opozicijų, ne visiškai supranta parlamentinės kontrolės funkciją ir galią. Yra skirtingi požiūriai, ką iš parlamentinės kontrolės turi daryti valdantieji ir opozicija, o „valstiečiai“, nei būdami valdžioje, nei būdami opozicijoje, nesupranta, kas yra parlamentinė kontrolė ir kaip tai yra svarbu. Deja, kol kas panašu, kad daugiau žaidžiami žaidimai, kurie labai daug garbės nedaro“, – komentavo ji.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Tiesa

Kai kam iki p. Širinskienės toli , o p.Ulbonaitė yra R.Juknevičienės dukterėčia , ko tada reikia norėti ?

Vytautas

Opozicija? Kas per darinys? Širinskienė - tamsi ir iki galo neatsiskleidusi persona. Kas ji? Ką ji konkretaus padarė Lietuvai? Vien intrigų maišas

oje

Man Armonaitė tai kaip vulgari vištelė feministė. Ko ten jai bastytis, kokių verslo reikalų gali gauti šalyje, kai nemoki deramai elgtis ir suprasti tos šalies. Niekam neįdomu tavo šiuolaikiškumas, ten tradicijos vertybė. Norint gerų kontaktų reikia turėti empatijos, o ne arogancijos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS