J. Raguckienė ruošiasi pradėti ambasadorės Kroatijoje darbą | kl.lt

J. RAGUCKIENĖ RUOŠIASI PRADĖTI AMBASADORĖS KROATIJOJE DARBĄ

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadorei Kroatijoje Jūratei Raguckienei.

J. Raguckienė eiti pareigas turėtų pradėti nuo sausio 28-osios. Ji bus pirmoji Lietuvos ambasadorė, reziduojanti naujai įsteigtoje ambasadoje Zagrebe. Ji taip pat bus akredituota Bosnijai ir Hercegovinai, Juodkalnijai ir Kosovui.

Pasak šalies vadovės, Lietuvos ir Kroatijos santykiai įgauna pagreitį – atidarytos ambasados „suteikia naują impulsą abiejų valstybių bendradarbiavimui“. Lietuvos ambasada Kroatijos sostinėje įsteigta pernai liepos 1-ąją, Kroatijos ambasada Vilniuje – 2016 metų liepą.

Anot Prezidentūros pranešimo, su naujai paskirta ambasadore aptartas intensyvus Lietuvos ir Kroatijos bendradarbiavimas saugumo srityje, verslo ryšių stiprinimas ir aktualūs ES darbotvarkės klausimai. Šalies vadovė taip pat paragino ambasadorę plėsti garbės konsulų tinklą, skatinti turizmą į Lietuvą, aktyviai pristatyti Lietuvą ir jos istoriją, kalbą kultūrą Kroatijoje.

Pastaruosius penkerius metus diplomatė ėjo Užsienio reikalų ministerijos kanclerės pareigas, ji buvo Paslapčių apsaugos koordinavimo komisijos pirmininkė.

Pagal išsilavinimą J. Raguckienė yra matematikos mokytoja ir teisininkė. Ji yra dirbusi Seimo kanclerio padėjėja, Krašto apsaugos ministerijos sekretore ir vyriausiąja patarėja, Lietuvos nuolatinės atstovybės prie Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos gynybos patarėja.

GALERIJA

  • J. Raguckienė ruošiasi pradėti ambasadorės Kroatijoje darbą
Roberto Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Hmmm

Mėlynasis Lietuvos maras stengiasi savus įkišti į šiltą vietelę,gedaietuviu būti kai pasakai kas tavo prezidentas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS