J. Sabatauskas: NSGK vadovaujantis politikas turėtų būti be priekaištų | kl.lt

J. SABATAUSKAS: NSGK VADOVAUJANTIS POLITIKAS TURĖTŲ BŪTI BE PRIEKAIŠTŲ

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK) vadovaujantis politikas turėtų būti be priekaištų, teigia opozicinės Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Julius Sabatauskas.

Pasak socialdemokrato, NSGK vadovaujantis „valstietis“ Dainius Gaižauskas dėl savo veiklos Marijampolės apskrities policijoje turėtų pateikti aiškius atsakymus.

„Paskelbti pareigūnų liudijimai rodo, kad dažnai galėjo buvo perlenkiama lazda. Pavyzdžiui, minima, kad buvusi pareigūnė galėjo būti persekiojama. Lieka daug neatsakytų klausimų, nes tarnybinis patikrinimas dėl D. Gaižausko veiklos buvo pradėtas ir nutrauktas“, – pažymi J. Sabatauskas.

Lieka daug neatsakytų klausimų, nes tarnybinis patikrinimas dėl D. Gaižausko veiklos buvo pradėtas ir nutrauktas.

Kaip teigiama LRT Tyrimų skyriaus publikacijoje, buvęs Marijampolės apskrities policijos Imuniteto skyriaus vadovas D. Gaižauskas 2016 m. vasaros pradžioje iš tarnybos pasitraukė sulaukęs pranešimo apie jo atžvilgiu pradedamą patikrinimą. Pasak LRT, jo veiksmus skundę pareigūnai prašė pradėti baudžiamąjį persekiojimą dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir neteisėto spaudimo.

Pats D. Gaižauskas, reaguodamas į antradienį portale LRT.lt publikuotą tyrimą, sako, jog iš šių pareigų jis pasitraukė dėl apsisprendimo dalyvauti politikoje bei kitų priežasčių, o visi pareigūnų skundai dėl jo elgesio, teigia D. Gaižauskas, tėra nusižengusių pareigūnų, kuriuos jis sulaikydavo, išvedžiojimai.

„Tame tyrime, kuris dabar buvo atliktas LRT.lt, aš šiaip paaiškinau tas aplinkybes, bet nežinau, kodėl žurnalistai to negirdėjo. Labai aiškiai, smulkiai paaiškinau, kad prasidėjus politiniam procesui, aš vienaip ar kitaip turėjau užsitarnavęs ir pensijos laikotarpį, ir būtent išėjau į politinį procesą“, – antradienį pasitraukimo iš tarnybos policijoje priežastis „Žinių radijui“ aiškino D. Gaižauskas.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijai priklausantis D. Gaižauskas NSGK pirmininku tapo šių metų liepą, kuomet iš „valstiečių“ gretų pasitraukė ligi tol komitetui vadovavęs Vytautas Bakas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

socdemų ŠUTVĖ mirksta m ė š l e,

ir nori i š s i k a p a n o t i--ŠMEIŽDAMI kitus,-------SABATAUSKAI juk turi svarbesnių bėdų;- žiūrėk, konservatoriai jus paliks BAČKOS dugne ilgam.

Romka

ČMO ir seime ČMO.

kol

nevelu varyt si politrunkeli is siu pareigu ir Sabatauskas 100p teisus nes tokie tipai parduos netik sauguma bet ir savo /morale/ kuri abejotina ir remiama /markiziuko/ is naisiu kuris deja panasaus /sventumo/ kolukinio mentaliteto......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS