J. Šiugždinienė su Ukrainos kolega aptarė šios šalies vaikų švietimo Lietuvoje klausimus | kl.lt

J. ŠIUGŽDINIENĖ SU UKRAINOS KOLEGA APTARĖ ŠIOS ŠALIES VAIKŲ ŠVIETIMO LIETUVOJE KLAUSIMUS

  • 0

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė ketvirtadienį su Ukrainos kolega Serhijumi Škarletu nuotoliniu būdu aptarė į Lietuvą atvykusių ukrainiečių švietimo klausimus.

Kaip pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, ministrai diskutavo, kaip efektyviau vykdyti ukrainiečių vaikų nuotolinį mokymą Ukrainos mokyklose bei juos paskatinti lankyti Lietuvos mokyklas.

Aptarti Ukrainos brandos atestato išdavimo ir pristatymo Lietuvos ugdymo įstaigoms klausimai, Vilniuje besikuriančios tarptautinės ukrainiečių mokyklos situacija.

„Norime išreikšti nuoširdžią padėką už Lietuvos teikiamą paramą. Kartu dirbame dėl mūsų vaikų ateities ir jūsų nuosekli pagalba mums yra labai svarbi“, – sakė S. Škarletas.

J. Šiugždinienė išreiškė siekį, kad visi ukrainiečių vaikai Lietuvoje nuo naujų mokslo metų dalyvautų švietimo procese, daugiau ukrainiečių šeimų rinktųsi lietuviškas mokyklas.

Pasak ministerijos, Lietuvos mokyklose siūlomos pamokos ukrainiečių kalba, teikiama reikiama psichologinė pagalba. Šalyje ukrainiečių vaikams organizuojamas ir neformalus ugdymas, veikia vaikų vasaros stovyklos ir savaitgalinės mokyklos.

Taip, ministerijos teigimu, siekiama padėti vaikams geriau integruotis į Lietuvos visuomenę ir bendrauti su bendraamžiais, greičiau pramokti lietuviškai, dalyvauti būrelių veiklose.

Susitikimo metu ministras S. Škarletas taip pat teigė, jog Ukraina, šiuo metu siekianti narystės ES, būtų dėkinga už bet kokią Lietuvos pagalbą ir šiame kelyje. Lietuvos paprašyta pasidalyti patirtimi, kaip buvo įveikti valstybei kilę iššūkiai jungiantis prie bendrijos, ypač švietimo ir mokslo srityje.

J. Šiugždinienė patikino, kad Lietuva yra pasiruošusi Ukrainai padėti ir palaiko šalies siekį kuo greičiau tapti ES valstybe nare. Ji taip pat pakvietė Ukrainos švietimo ir mokslo ministrą atvykti į Lietuvą.

Lietuvos darželius ir mokyklas lanko per 10 tūkst. iš Ukrainos atvykusių vaikų, aukštosiose mokyklose studijuoja apie 500 ukrainiečių studentų.

Iš viso Lietuvoje gyvena daugiau kaip 21 tūkst. nuo karo bėgančių ukrainiečių vaikų.

Lietuvos Vyriausybė ukrainiečių švietimo Lietuvoje reikmėms šiais mokslo metais jau yra skyrusi per 10 mln. eurų.

Gairės: Jurgita Šiugždinienė, karo pabėgėliai, vaikai, švietimas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS