JAV didins laivyno veiklą Baltijos jūroje, Lietuva siekia palaikymo stiprinant oro gynybą | kl.lt

JAV DIDINS LAIVYNO VEIKLĄ BALTIJOS JŪROJE, LIETUVA SIEKIA PALAIKYMO STIPRINANT ORO GYNYBĄ

  • 9

Jungtinės Valstijos didins laivyno veiklą Baltijos jūroje, ketvirtadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Tą susitikime su ministru Arvydu Anušausku patvirtino JAV gynybos departamento sekretorius laivynui Carlosas Del Toro (Karlosas Del Toro).

„Dėkojame JAV už lyderystę ir paramą užtikrinant mūsų regiono saugumą oro ir jūrų dimensijose. Negalime nuvertinti Rusijos, ji atsistatys labai greitai, tik ženklus JAV pajėgų buvimas regione atgrasys Rusiją nuo dar vieno puolimo“, – sakė A. Anušauskas.

Ministras pabrėžė, kad Lietuva stebi Rusijos laivyno aktyvią veiklą Baltijos jūroje, o itin svarbios Lietuvai yra Baltijos jūroje organizuojamos JAV jūrų pajėgų pratybos bei šalyje apsilankantys JAV kariniai laivai ir jūrų pėstininkų vienetai.

Negalime nuvertinti Rusijos, ji atsistatys labai greitai, tik ženklus JAV pajėgų buvimas regione atgrasys Rusiją nuo dar vieno puolimo.

„Norime ir esame pasirengę priimti daugiau jūsų pajėgumų. Sparčiai investuojame į priimančiosios šalies paramą ir reikiamą infrastruktūrą. Siekiame sudaryti kuo geresnes sąlygas atvykstančių karių pratyboms“, – sakė jis.

Susitikime su JAV gynybos departamento oro pajėgų sekretoriumi Franku Kendallu (Frenku Kendalu) Lietuvos ministras paprašė asmeninio jo palaikymo stiprinant rytinės NATO dalies oro gynybą, taip pat – dažnesnių oro gynybos pratybų Lietuvoje.

„NATO viršūnių susitikime Vilniuje skirsime didelį dėmesį praktiniam oro gynybos stiprinimui – siekiame NATO sprendimų dėl papildomų sąjungininkų oro gynybos pajėgumų dislokavimo regione. Prašome palaikymo dėl šių NATO sprendimų priėmimo. Tai bus labai aiškus signalas, kad Baltijos šalių oro erdvė bus ginama nuo bet kokios grėsmės“, – teigė A. Anušauskas.

Jis taip pat akcentavo, kad kuriant visas reikalingas sąlygas didesniam JAV ir kitų sąjungininkų buvimui Lietuvoje, šiuo metu yra tobulinama ir Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės Šiauliuose infrastruktūra.

JAV yra strateginė Lietuvos partnerė ir viena pagrindinių Baltijos regiono saugumą užtikrinančių sąjungininkių. Lietuvoje dislokuotos ir sustiprintos JAV rotacinės pajėgos.

GALERIJA

  • JAV didins laivyno veiklą Baltijos jūroje, Lietuva siekia palaikymo stiprinant oro gynybą
KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Dar biski

Dar po mazu-Dar toliau -Da bus grazu-JEIGU KA, LIETUVAI LIUDNOS MYSIOS.

onute

Pagaliau jankiai su komunistu pagelba okupavo lietuva Bet reikia dar laukti gal kinai ir rusija mus išvaduos ir busim nepriklausomi dar yra vilties Nes kas vyksta dabar yra okupacija jankiai jau net i musu baltijos jūra veržiasi

TAM kuris rašo Antanui

Aišku kad esi be mokslo be protelio kas tau vaikeli sakė kad rusija būtu užpuolusi lietuva Rusai ka tik išėjo iš lietuvos Turbut esi chacholiukas kad plepi nesamones Baik asiliuk pliurpti apie tuos unitazus Iš rusijos chacholai ir gavo tu unitazu Odel ko rusija nuėjo i ukrija tau dar per anksti suprasti dutrneli nes snarglys dar varva
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS